Zullen de klanten vergeet vendor lock-in bezorgdheid voor Oracle?

Ik ben in San Francisco deze week met betrekking tot Oracle’s jaarlijkse OpenWorld conferentie, waar de strijdkreet dusver is gecentreerd rond hoe bedrijven de leverancier voor al hun IT-behoeften kunnen benaderen, en dan bedoel ik, al hun IT-behoeften.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Cloud prioriteiten; 7 essentie van een goede verbinding hybride clouds, printers; Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië

Eens alleen een softwarebedrijf, Oracle’s value proposition veranderde toen het, overgenomen Sun Microsystems in januari 2010, voor US $ 7400000000, het toevoegen van een sterke geschiedenis van hardware producten aan haar portfolio.

Tijdens zijn openingstoespraak keynote, met als thema “Hardware en software: ontworpen om samen te werken”, CEO Larry Ellison kondigde Oracle had infrastructuur-as-a-Service (IaaS) om zijn cloud-aanbod toegevoegd, stoten de verkoper cloud service niveaus naar drie, inclusief software -as-a-service (SaaS) en platform-as-a-service (PaaS) .; Ellison zei: “onze klanten runnen van onze SaaS en PaaS-oplossingen, moeten ze bepaalde vormen van aangepaste applicaties te draaien en bewegen een deel van hun bestaande apps op de cloud ook. de enige manier waarop we kunnen huisvesten dat aanbieding Infrastructure-as-a-service in aanvulling op SaaS en PaaS.

Dus, niet alleen Oracle bieden een portfolio die zich uitstrekt over de gehele software en hardware stack inclusief servers, storage, CRM, ERP en maatschappelijke onderneming, speelt nu in alle drie belangrijke cloud segmenten. De verkoper wil haar klanten en potentiële klanten, geloven runnen van een Oracle-enige omgeving zou bieden, betere integratie tussen de verschillende zakelijke toepassingen en tussen software en harware, en leveren performace die in alle producten geoptimaliseerd en op het Oracle Cloud.

Maar zou dit value proposition genoeg voor de klanten te laten gaan van de gemeenschappelijke zorgen over het uitvoeren van een single-vendor omgeving en vendor lock-in risico?

Op de website van de Asia IT Prioriteiten paneldiscussie in februari, een vraag uit het publiek gesproken over de gevolgen van de marktconsolidatie en de toenemende druk om IT-afdelingen te stroomlijnen op één leverancier. CIO van de rechterlijke instanties Singapore, Bo Christensen, gemarkeerd zijn, zorgen over het hebben van een enkele leverancier te rijden’s IT-behoeften, toepassingen en mogelijkheden zijn bedrijf. “Ik zal altijd willen een scala van bedrijven … hebben omdat de technologie blijft veranderen dus wat garantie ik dat één grote leverancier gelijke tred kan houden? ‘ Christensen ondervraagd.

Ych Group CIO Alec Ang, niettemin, zei dat zijn beslissing zou afhangen van de aard van de toepassingen ingezet. Het zou niet zinvol, bijvoorbeeld voor drie grote ERP-implementaties hebben, merkte hij op, maar zei dat hij zou jagen uit verschillende opties in marktsegmenten waar verschillende nieuwe technologieën zijn nog steeds in opkomst.

Deze bezorgdheid werd herhaald in een andere website Asia paneldiscussie gehouden vorige maand op geconvergeerde infrastructuur. Panelleden benadrukt dat CIO’s in het algemeen waren, geadviseerd om nooit over-vertrouwen op één enkele leverancier. Het verminderden hun onderhandelingspositie en beperkt ze de technologie die één leverancier geleverd.

Deze zijn geldig zakelijke belangen elke CIO nodig heeft om serieus te overwegen. En Oracle erkent waarschijnlijk dit ook, want het onthulde ook verschillende, nieuwe aanbod voor zijn partner ecosysteem, op de conferentie deze week.

Zal haar propositie overtuigend genoeg voor bedrijven? Ik denk dat veel zal afhangen van hoe goed Oracle is echt in staat om de software en hardware producten te integreren. Maar het zal waarschijnlijk geconfronteerd met een hardere tijd in de cloud ruimte die nog steeds in ontwikkeling, en dat is nog steeds vrij druk met marktpartijen en geen duidelijke marktleiders cross-the-board.

Zoals Ang opgemerkt, zou een single-vendor benadering geen zin in marktsegmenten maken waar nieuwe technologieën worden nog steeds in opkomst en de verschillende haalbare opties zijn beschikbaar.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

7 Essentials van een goede verbinding hybride clouds

Ricoh verhoogt investeringen in Brazilië