Zelf / minder ‘Review: Het probleem met transhumans

Ryan Reynolds (op de voorgrond) sterren als jonge Damian en Ben Kingsley (op de achtergrond) sterren als Damian Hale in provocatieve psychologische science fiction thriller Zelf / minder, geregisseerd door Tarsem Singh en geschreven door Alex Pastor & David Pastor Gramercy Pictures ‘, Credit.: Alan Markfield / Gramercy Pictures

Zelf / minder, met in de hoofdrol Sir Ben Kingsley en Ryan Reynolds, opent dit weekend naar een klassieke sci-fi dilemma aan de cineplexes brengen: Als het bewustzijn kan worden overgedragen van het ene lichaam naar het andere, die het voorrecht krijgt, en waar komen de lichamen vandaan ?

Het is een verhaallijn die heeft doorstaan ​​in de sci-fi boeken en film voor decennia. Maar wat interessant over Zelf / Minder is dat in plaats van dansen rond een aantal van de diepere vragen gebonden aan de transhuman fantasie, het kiest om de problemen te openen wrikken boven een open vuur van Randian recht – zelf een Silicon Valley keurmerk, als er ooit een.

Niet wat je zou verwachten? Ik ook niet, en ik was verbaasd om deze film te genieten.

Ben Kingsley sterren als Damian Hale en Matthew Goode sterren als Albright in Gramercy Pictures ‘provocerende psychologische science fiction thriller Zelf / minder, geregisseerd door Tarsem Singh en geschreven door Alex Pastor & David Pastor, Credit:. Alan Markfield / Gramercy Pictures

Kingsley te korte verschijning op het scherm daadwerkelijk verslaafd me, ook al sympathie voor een rijke kerel die zijn al te laat, empathie wake-up call is iets wat veel mensen (zoals ik) zijn running kort op deze dagen.

In Zelf / minder, Sir Ben Kingsley is bazilionnaire Damian Hale, wie sterven aan kanker, met het temperament van een onbeleefde fatcat, en een emotioneel rampzalige relatie met zijn dochter op te starten.

Toen een onbekende vriend brengt hem in contact met een elite, alleen op uitnodiging groep, heeft hij een kans om een ​​deel van een experimenteel, geheimzinnige programma dat het bewustzijn van het ene lichaam naar het volgende overdraagt ​​zijn.

Onze rijke protagonist is verzekerd dat zijn nieuwe lichaam – gespeeld door Ryan Reynolds – is niet van de gebruikte auto veel, maar in plaats daarvan gekweekt in een laboratorium voor uitdrukkelijk dit doel. Natuurlijk, het is niet, en dat waar de drie-act verhaallijn begint.

Damian Hale (Academy Award-winnaar Ben Kingsley) ondergaat een ingrijpende medische procedure in Gramercy Pictures ‘provocerende psychologische science fiction thriller Zelf / minder, geregisseerd door Tarsem Singh en geschreven door Alex Pastor & David Pastor, Credit:. Alan Markfield / Gramercy Pictures

Maar niet voor het eerst zonder threading in sommige verrassend wees sociaal commentaar, door middel van karakter woorden en daden, over waarom “grote” (lees: rijke, bevoorrechte, sociaal gevalideerd) mannen verdienen om eeuwig te leven.

Ik woon in San Francisco, en weinig mensen zullen betogen tegen de overtuiging dat de huidige lichting van de nieuw geslagen miljonairs hebben echt verpest onze stad – niet per se met hun geld, maar met hun schaamteloze minachting voor onze economische en sociale ecosystemen. Inspelen op de stelregel dat de echt rijke mensen uiteindelijk ofwel willen gaan naar de ruimte of eeuwig leven, Self / minder als een setup heeft wortels in de werkelijkheid, dat is net zo vertrouwd Bay Area autochtonen als ikzelf.

De film is te-close-for comfort vibe werd versterkt na de actievolle finish. Na de vertoning van de film, neurowetenschapper Dr. Niren Murthy van U.C. Berkeley nam vragen van het publiek over de wetenschap van het Zelf / minder.

Damian Hale (Academy Award-winnaar Ben Kingsley) ondergaat een ingrijpende medische procedure in Gramercy Pictures ‘provocerende psychologische thriller Zelf / minder, geregisseerd door Tarsem Singh en geschreven door Alex Pastor & David Pastor, Credit:. Hilary Bronwyn Gayle / Gramercy Pictures

De meeste waren verrast door het antwoord van Dr. Murthy’s toen hij werd gevraagd om te voorspellen hoe snel iets als “resleeving” of “vergieten” kan een realiteit zijn.

Zijn voorspelling? Niet in zijn leven, maar hij voelde zich veilig om te zeggen dat het zou kunnen gebeuren, en mogelijk 100 jaar vanaf nu. Dit, zei hij, was nergens in de buurt nu mogelijk, omdat we net begonnen om de manier waarop het geheugen wordt gecodeerd en opgeslagen in cellen, en de wetenschap rond neurale implantaten en het geheugen is in de kinderschoenen te begrijpen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dr Murthy legde uit dat op deze manier kon hij zien dat het een realiteit geworden, hoewel ongetwijfeld glimlachend uitgedrukt – in één oogopslag, voor het Zelf / minder techniek werd niet uitgelegd – over de film MRI-achtige bewustzijn overdracht machines zijn een praktische manier om dit te bereiken.

Gramercy Pictures ‘provocerende psychologische thriller Zelf / minder, geregisseerd door Tarsem Singh en geschreven door Alex Pastor & David Pastor, Credit:. Hilary Bronwyn Gayle / Gramercy Pictures

Maar de echt griezelig ding om na te denken, dankzij de primaire plot apparaat van de film en de toekomst realiteit, was de vraag van de lichamen.

Als dit niet mogelijk was, waar zou de lichamen vandaan … ethisch? Zouden we hebben een rechts-bewustzijn beweging voor de organen gekweekt in kuipen in coma gehouden? Is het ethisch om het bewustzijn over te dragen aan een kat lichaam voor een tijdje?

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Zelf / minder is een onderhoudende, transhuman thriller met een vertrouwde verhaallijn, en een draai bij de sluiting ervan. Het opent vrijdag 10 juli, in theaters in heel Amerika.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent