Zal TM’s UNIFI dienst een succes?

Tot slot, het is hier.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Na meer dan twee jaar sinds de aankondiging van de plannen, de gevestigde telecomoperator, Telekom Maleisië, heeft eindelijk goed haar belofte om high-speed breedband (HSBB) brengen aan de massa gemaakt.

Gelanceerd amid een uitgebreide fanfare van vuurwerk en muziek, met een gigantische podium en een iglo als de achtergrond van premier Najib Tun Razak vorige week, TM’s 11,3 miljard ringgit (US $ 3800000000) HSBB project wordt al aangeprezen als een essentiële factor die naar verwachting naar Maleisië te veranderen van een medium-inkomen om een ​​hoog inkomen land. “Zeker, zal HSBB breedband Maleisië maken een 21e eeuwse natie,” hij werd geciteerd door de nationale nieuws draad, Bernama, tijdens de lancering.

Dubbed UNIFI, TM service is een samensmelting van “Uni” dat saamhorigheid en kameraadschap betekent, en “internet”, die glasvezel symboliseert, volgens functionarissen van het bedrijf.

die eer behoren tot Time dotcom, die de donder uit TM maand deze maand gestolen toen zij haar tijd Breedband in een beperkt aantal gebieden geïntroduceerd – – TM de lancering biedt meer in termen Hoewel het niet de eerste service provider om een ​​high-speed breedband aanbod te lanceren van de waarde en het gebundelde aanbod.

Tijdens een persconferentie vorige week, TM bleek dat Unifi is verkrijgbaar in drie pakketten voor consumenten en drie voor ondernemingen. Abonnees kunnen kiezen uit een 5 megabit per seconde (Mbps), 10Mpbs of 20 Mbps-pakket voor 149 ringgit (US $ 44,7), 199 ringgit (US $ 59,7) en 249 ringgit (US $ 74,7) per maand, respectievelijk.

Een fair usage policy (FUP), die het bedrag van de totale downloads beperkt tot 60GB, 90GB en 120GB per maand voor de drie pakketten, zal ook worden afgedwongen. Als abonnees inbreuk maakt op deze limieten, zal de snelheid te worden geknepen tot 10 procent van de snelheid van het pakket geabonneerd.

Naast ruwe download snelheden, zal naar huis abonnees krijgen ook gratis bellen naar vaste lijnen TM landelijke, 22 IPTV-kanalen over een 8 Mbps gewijd kanaal en video-on-demand (VoD) titels, die TM zei zullen elke maand worden bijgewerkt.

Pakketten voor bedrijven beginnen bij 199 ringgit (US $ 59,7), 599 ringgit (US $ 179,7) en 899 ringgit (US $ 269,7) per maand voor dezelfde snelheden, respectievelijk, verminderd met de IPTV aanbieden, maar ondernemingen zullen niet worden onderworpen aan de FUP.

TM gaat all out aan te melden abonnees en om dat te doen, zal het af te zien van de installatie en activering van kosten en het weggeven van een breedbandrouter, een IPTV set-top box en een optisch netwerk eenheid die glasvezel aangesloten op het huis.

Deze freebies zijn vermoedelijk meer waard dan 1000 ringgit (US $ 333), volgens TM. De enige vangst is dat abonnees omhoog moet tekenen voor het pakket voor een periode van 24 maanden.

Speculatie is schering en inslag al maanden over hoe veel TM rekenen voor het HSBB pakketten. Nu de prijs is, zijn er gemengde reacties met betrekking tot wat er wordt aangeboden.

Blogs, forums en Twitter zijn kwebbelen over de prijsstelling en hoe de pakketten zijn nog steeds te duur voor een gemiddelde Joe. Sommigen zeggen dat het is betaalbaar, maar alleen als de service is in orde, niet van wat de consument ervaring met TM’s ADSL-dienst streamyx, dat is berucht om zijn slechte service. Anderen ronduit zeggen Unifi is het niet waard.

Bundeling van alle hardware voor connectiviteit is een goede plek om te beginnen, omdat ik geloof dat consumenten worden nu gebruikt om het idee van het kopen van een gebundeld pakket dat is gebonden aan een contract in plaats van de hardware zelf.

Maar, het is met huiver dat ik er rekening mee dat een aantal punten zou kunnen uitschakelen beurt potentiële klanten weg.

Ten eerste worden de 22 IPTV-kanalen die momenteel worden aangeboden niet gezien als premium kanalen, die beschikbaar over bij TM’s IPTV rivaal, satelliet provider Astro bent. Op een persconferentie, Zamzamzairani Isa, groep CEO van TM, legde uit dat TM’s HSBB aanbod is niet alleen maar over het tv-kanalen, maar veeleer om een ​​geheel nieuwe entertainment-ervaring die over een nieuw medium wordt geleverd.

Je kunt niet echt vergelijken met de twee “, verklaarde hij.

Onder verwijzing naar dat andere mediums dezelfde interactiviteit niet kan presenteren als HSBB kan, Zam opgemerkt dat HSBB in staat is om diensten te verlenen, zoals VoD, multiplayer gaming, high-speed internet toegang en gratis telefoongesprekken.

Hoewel deze kanalen zijn een goede plek om te beginnen, zullen potentiële klanten onvermijdelijk ze vergelijken met wat Astro te bieden heeft, want het is de marktleider in de betaalde content segment.

Velen hebben opgemerkt dat de aangeboden content is gewoon niet zoet genoeg voor de consument om op te bijten, en ik ben het eens met dat. TM zal moeten om de ante en om klanten te lokken naar zijn UNIFI dienstverlening te verbeteren zijn selectie van content providers.

Een andere teleurstelling was het ontbreken van een high-definition (HD) content, iets dat werd verwacht van TM’s IPTV service. Tot op heden, TM heeft slechts twee high-definition kanalen, die wederom niet worden beschouwd als premie. Astro, aan de andere kant, is begonnen met het aanbieden van vijf HD-kanalen via onder haar Astro Byond pakket.

Ook is er niet veel gezegd over de VoD optie die TM aanbiedt. De brochure stelt slechts dat abonnees kunnen kijken “Hollywood premier serie, de nieuwste films en kids ‘favorieten’. Totdat het een meer uitgebreide lijst van de VoD films zal bieden kan bieden, ik denk dat de mensen zullen sceptisch over het aanmelden blijven.

Ongetwijfeld, het pijnlijkste punt is de FUP.

TM’s Zam beschreven FUP als een noodzakelijk kwaad en verdedigde het gebruik ervan als een “standaard praktijk in de sector”, een instrument dat wordt gebruikt om een ​​billijke bandbreedte onder zijn gebruikers te verspreiden en in te dekken tegen degenen die de bandbreedte downloaden van zware content, zoals films en muziek zou hog.

Niettegenstaande wettigheid kwesties, geloof ik, zijn er consumenten zijn die duidelijk willen grote bandbreedte voor hun eigen doeleinden, niet per se zodat ze kunnen muziek of films te downloaden. Ik ben geneigd te denken dat TM meer concessies hadden kunnen voorzien voor de FUP te willen afdwingen of beter nog, om helemaal weg met de FUP doen.

Ter afsluiting van de uitdagingen, TM heeft zijn werk te doen want het heeft om ervoor te zorgen dat de service en de installatie teams zijn in staat om professioneel te installeren van de apparatuur, zal de klant call center in staat bij te wonen om vragen van klanten zijn en antwoord op alle vragen met betrekking tot UNIFI, en adres problemen te maken met het netwerk uitrol en doorlopende service uitdagingen.

Op zoek naar in te dekken tegen eventuele neerslag die TM zou kunnen raken, Zam was er snel bij om journalisten te vertellen vorige week dat TM verwacht een eerlijk bedrag van kinderziekten te laten plaatsvinden als Unifi is gebaseerd op de nieuwe technologie.

Hoewel deze kleine problemen onvermijdelijk kunnen zijn, ik denk dat de jury nog niet eens over hoe de TM’s UNIFI dienst zal een beroep op het publiek.

Maar één ding is duidelijk: het publiek, vooral degenen die in gebieden waar Unifi is momenteel niet beschikbaar woont, zal nauwlettend in de gaten houden hoe TM zal passen en beter af te stemmen zijn strategie, pakketten en uitrol schema.

Want voor een nationaal project van deze omvang, deels gefinancierd met 2,4 miljard ringgit (US $ 800.000.000) van het geld van de belastingbetaler, zal eisen dat doet.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro