Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Het Witte Huis donderdag bekendgemaakt dat gepensioneerde brigade-generaal Gregory J. Touhill zal als de eerste federale Chief Information Security Officer (CISO) dienen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Pentagon bekritiseerd voor cyber-noodgeval reactie van de overheid waakhond

“De CISO zal een centrale rol spelen in het helpen om de doelstellingen van het beleid, strategieën recht te verzekeren, en praktijken over instanties die zijn vastgesteld en het houden van de federale regering aan de voorste rand van de 21e eeuw cybersecurity,” las een blogpost geschreven door Tony Scott, US Chief Information Officer, en J. Michael Daniel, speciale assistent van de president en cybersecurity coördinator.

De nieuwe rol zal worden gehuisvest in het Office of Management and Budget (OMB), en de CISO zullen aan Scott melden. Het Witte Huis noemde de positie van een ‘key feature’ van de Cybersecurity Nationaal Actieplan (CNAP) dat president Obama in februari aangelegd om cybersecurity planning rijden over de hele federale overheid.

De aankondiging komt op de dag na de release van een congres rapport suggereert dat het Office of Personnel Management (OPM) inbreuk, die zich meer dan 2014 en 2015 – een van de grootste en meest belangrijke datalekken in de Amerikaanse geschiedenis – had kunnen zijn verhinderd door elementaire beveiligingsmaatregelen.

Touhill bedient op dit moment binnen het Department of Homeland Security (DHS), de plaatsvervangend adjunct-secretaris voor cyberveiligheid en communicatie in het Bureau van Cybersecurity and Communications (CS & C). Hij brengt aan de nieuwe rol “aanzienlijke ervaring in het beheren van een aantal complexe en diverse technische oplossingen op schaal,” zei de blog post, evenals “sterke kennis van zowel civiele als militaire best practices, mogelijkheden, en menselijk kapitaal training.” In zijn rol bij DHS, Touhill geholpen leiden de reactie op de OPM hack.

Het Witte Huis kondigde ook aan dat Grant Schneider als waarnemend adjunct-CISO zal dienen. Schneider is momenteel als directeur voor cybersecurity beleid ten aanzien van personeel National Security Council van het Witte Huis.

“Bij het creëren van de CISO rol, en kijken naar succesvolle organisatiemodellen tussen de verschillende overheidsinstanties, bleek dat het hebben van een carrière rol samen met een hoge ambtenaar is niet alleen de norm, maar biedt ook nodig continuïteit in de tijd,” donderdag blogpost gezegd.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond