Wipro richt bankdiensten in opkomende markten

Wipro heeft gewezen op de banksector diensten in de regio Azië, Afrika en Latijns-Amerika regio’s zijn systemen business te laten groeien, omdat bedrijven hun IT momenteel verfrissend.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

De financiële sector is nu een upgrade van de bestaande IT-opstellingen om te gaan met toekomstige regulatory- en klantgerichte online en mobiele diensten ondergaan, zei Vijay Sharma, Wipro’s vice president en hoofd van de domeinnaam en de industrie adviesdiensten voor het bankwezen, financiële diensten en verzekeringen (BSFI), volgens een Press Trust of India (PTI) rapport dinsdag.

Zowel Sharma en Suresh Raman, Wipro het hoofd van de bancaire omzet voor Asia-Pacific en Japan, zei dat internationale banken werden verwacht in 2012 te besteden ongeveer US $ 150.000.000.000 op IT-gerelateerde upgrades, vernieuwt en het systeem wordt vernieuwd.

Ongeveer een derde van die wordt verwacht van de Aziatische banken, die worden globaliseren hun activiteiten ook in ontwikkelde markten in het westen te komen, de leidinggevenden toegevoegd.

Voorbij de opkomende markten, de Indiase outsourcing reus voorspelt dat de mondiale banken ook hun jaarlijkse IT-uitgaven te verhogen met 2 procent tot 3 procent, in het verslag vermeld.

Naast de prevalentie van online consumentenbestedingen en stijgende bedreigingen van de veiligheid risico’s, nieuwe financiële regels en normen zoals Basel III betekenen banken zullen vragen om meer geavanceerde financiële IT-systemen, de Wipro leidinggevenden gezegd.

Sharma merkte meer banken zullen in IT-systeem efficiëntie en kostenreductie te investeren op de lange termijn, gezien het toenemende gebruik van web- en mobiele-gebaseerde diensten en transacties banking. Deze organisaties zijn ook hun meerdere toepassingen stroomlijnen om ze te laten veilig en gebruiksvriendelijk, voegde hij eraan toe.

Wipro’s targeting van de bank- en financiële diensten komt slechts enkele dagen nadat hij aangekondigd dat het zal, spin-off van een aantal van haar niet-IT-eenheden; om zich te concentreren op de meer winstgevende IT-diensten kant van haar activiteiten.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek