Windows Intune Beoordeling

Systemen management tools zijn vaak duur en complex, die een speciale infrastructuur. Gericht op grote bedrijven, zijn ze goed geplaatst om honderden beheren, zo niet duizenden, van desktops. Dus wat gebeurt er als je nodig hebt om te beheren tien of twintig – of slechts drie of vier – pc’s? Dat is waar de nieuwe IT-management oplossing Microsoft’s cloud-gebaseerde, Windows Intune komt.

Best gezien als een cloud-hosted mashup van Windows System Update Services en System Center Essentials, Intune is een eenvoudig management tool ontworpen voor werkgroepen apparaten. Er is geen noodzaak voor client machines om een ​​deel van een Active Directory-domein, en niet nodig om een ​​server te installeren, waardoor het een ideale oplossing voor het beheer van small office / home office netwerken en voor het houden van de controle van de pc’s in een filiaal.

Installatie; Intune is eenvoudig genoeg om te gebruiken. Log in, en je bent gepresenteerd met een Silverlight user interface die doet denken aan het bureaublad System Center product. Een venster menu kunt u schakelen tussen verschillende weergaven, waarbij elke weergave laden snel. Als je nieuw bent bij Intune je begint in het Overzicht van het systeem, want het is hier vindt u snel toegang tot de taken krijgen – en ook waar u de client-software kunt downloaden.

Samen met zijn management agent, Intune’s client-software bevat een versie van Forefront Endpoint Protection, ter vervanging van de anti-malware tools op een beheerde PC

Alle pc’s en notebooks je beheert behoefte-agent software geïnstalleerd op hen te hebben, om de gezondheid systeem terug naar de Intune-dienst te melden en te updaten implementatie te beheren. De agent bevat ook een endpoint security tool gebaseerd op de Forefront Endpoint Protection gereedschap, waardoor Intune gebruikers enterprise-grade beveiliging. Zodra u de client-software hebt gedownload, het is makkelijk genoeg om het op een USB-stick te maken aan meerdere installaties te beheren. De client-software wordt geleverd met een gebundelde beveiligingscertificaat, en die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat deze wordt gehouden met de installateur, als het nodig is om een ​​Intune middel koppelen aan een online Intune-account. De beta-versie van Intune had aparte 32- en 64-bit middel installateurs, die samen in de definitieve versie hebben gebracht om de implementatie te vereenvoudigen.

Zodra pc’s hebben accounts kunt u ze sorteren in groepen om het beheer te vereenvoudigen. Het enige wat u hoeft te doen is over te schakelen naar de werkruimte Computers, waar u kunt maken en beheren van groepen, geschikte pc’s toe te voegen aan elke groep. Er is geen beperking op het aantal groepen, en het is aan jou wat groepen die u maakt – misschien een lokaal kantoor desktops en één voor notebooks. U kunt inzoomen in de status van elke individuele machine, controleren op waarschuwingen en updates die moeten worden ingezet. Andere opties kunt u zien welke software is geïnstalleerd, waar, helpt u potentiële problemen te lokaliseren.

Beveiliging en updates; Intune is duidelijk en makkelijk te gebruiken, zodat u elementaire veiligheid en status update te controleren zonder dat daarbij uw browser. U kunt snel zien welke updates moeten worden goedgekeurd, en selecteer vervolgens de machines die moeten worden bijgewerkt. Boren naar beneden, krijgt u de details van elke update, met vermelding van precies wat ze voor, zodat je kunt kiezen wat te zetten en wanneer. Het gedeelte Endpoint Protection bewaakt de veiligheid client naast de Intune-agent software is geïnstalleerd, waardoor u een overzicht van gedetecteerde malware en de mogelijkheid om uw reactie centraal te beheren.

Boren naar beneden in-update lijst Intune biedt u de mogelijkheid om gewoon te zien wat elke update is, dus je kunt de updates die u wilt implementeren goedkeuren

beheer-update is waarschijnlijk de meest complexe taak in Intune, en het is echt het gemakkelijk voor zelfs part-time bestuurders te maken. Kiezen wat te zetten is slechts een paar muisklikken – en of er een update is een kritieke security patch kun je een deadline voor wanneer het te installeren in te stellen. Als termijnen niet worden nageleefd wordt u gewaarschuwd, en kunnen dan kiezen hoe om delinquent gebruikers aan te moedigen om de nodige updates te installeren! Je hoeft niet elke update handmatig te keuren, want er is de mogelijkheid om automatisch goedkeuring van bepaalde klassen van updates. Hierdoor kunt u automatisch akkoord beveiligingsupdates zeggen, terwijl de controle op de toepassing updates totdat ze zijn getest op compatibiliteit. Als u een onderneming overeenkomst met Microsoft hebt kunt u ook Intune gebruiken om licenties te beheren, te helpen zorgen voor compliance. Er is alleen ondersteuning voor licentie-formaten van Microsoft op dit punt, maar Intune kan een software-audit voor alle beheerde pc’s te bieden, dus het kan nog steeds worden gebruikt om de naleving van andere licentieovereenkomsten controleren.

Grootschalige Windows management is het beleid gedreven, en het is niet verwonderlijk dat Intune komt met zijn eigen beleid management tools. Er is bewust geen crossover met Active Directory-beleid, zoals Intune pc’s afzonderlijk kunnen worden beheerd via Active Directory. In plaats daarvan ben je in staat om het beleid instellen voor Intune gemachtigden, en voor de Intune Center desktop-applicatie – alsmede het beheer van de firewall-instellingen op remote pc’s. Beleid kan omgaan met de bescherming van endpoint operaties, waardoor pc’s worden regelmatig gescand. U kunt ze ook gebruiken om de update-implementaties, met inbegrip van de handhaving van het systeem opnieuw wordt opgestart als ze nodig zijn beheren.

Waarschuwingen en support aanvragen, waarschuwingen zijn een belangrijk onderdeel van Intune, en er is een hele sectie van de dienst gewijd aan het beheer van waarschuwingen. Er is een overzicht om te laten zien wat het meest belangrijk, en u kunt dan boren naar beneden in de huidige reeks van signaleringen en kiezen wat te reageren op, en hoe. Alerts kunnen worden beheerd binnen Intune, of u kunt regelen ze hebben gemaild aan beheerders die kunnen dan triage in hun inbox voordat u gaat werken met de meest belangrijke taken.

Gebruikers kunnen verzoeken om ondersteuning te maken via Intune, met behulp van de Easy Assist support tool-cloud gehost. U kunt dit gebruiken om te chatten met gebruikers, delen desktops en bestanden uploaden en downloaden – u te laten werken met een gebruiker waar ze zou kunnen zijn. De service werkt goed wanneer je externe gebruikers, zoals alles wat je nodig hebt is een internetverbinding. Er zijn een aantal eigenaardigheden met Easy Assist, hoewel, en het voelt een beetje vreemd om jezelf te vinden op een Live Meeting-site om het opzetten van een verbinding.

Een van de grootste verschillen tussen de versie van Intune en de beta keken we naar terug in 2010 is de ondersteuning voor meerdere accounts. Als u een ISV of een consultant ondersteunen van meerdere kleine bedrijven bent, dit is waar je in staat om snel te zien van de gezondheid van de netwerken van uw klanten bent. Je zult in staat om te zien of agenten juist hebben ingezet, en of er waarschuwingen of updates hoeft te worden ingezet.

Conclusies; Cloud instrumenten zeker dingen voor kleine en middelgrote bedrijven te vereenvoudigen. Er is geen noodzaak voor extra infrastructuur en complexe gereedschappen kunnen worden verpakt in een manier die bij hen zelfs toegankelijk voor part-time IT-professionals maakt. Het is goed om te zien Microsoft eindelijk de uitrol van Windows Intune, want het is iets dat nodig is al voor een lange tijd. Het is niet alles wat je nodig hebt om een ​​klein netwerk te beheren, maar het is meer dan genoeg om te beginnen en op de hoogte blijven van belangrijke kwesties (zoals updates en pc-beveiliging). De cloud-aanpak betekent Microsoft in staat om extra functies om Intune toe te voegen snel zonder dat je nieuwe versies te installeren zal zijn – iets wat we zeker naar uit!

De prijs is goed, met de optie van een 30-dagen gratis trial voor maximaal 25 pc’s. Als u besluit om Intune kopen het is geprijsd op £ 7,25 per pc per maand. De betaalde abonnement omvat ook een upgrade van de rechten voor elke beheerde PC naar Windows 7 Enterprise.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop