Windows 7 ultrathins nog steeds niet het raken van de echte netbook sweet spot

Op vorige week Microsoft Financial Analyst Meeting, CEO Steve Ballmer werd wervend “ultrathins” – een nieuw kleiner dan een laptop / duurder dan een netbook – categorie van de pc’s die zal debuut met Windows 7 als het antwoord van Microsoft op netbooks. Intel, de kampioen van de ultradunne concept, sprak ze, ook vorige week.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Bij Intel Technology Summit vorige week in San Francisco, volgens News.com, Intel execs gedeeld meer over de one-inch dik, “sub- $ 1000” ultradunne modellen coming out dit najaar. Intel functionarissen zeiden dat veel van deze machines zal zijn “Pine Trail ‘Atom ontwerp, dat” de core chips op één stuk silicon zal instorten, het verbeteren van de energie-efficiëntie en het stimuleren van de prestaties, “News.com meldde gebruiken. Ze zullen ook gebruik maken van Intel’s laminaire luchtstroom technologie om de machines’outer huid te koelen.

Update: Pine Trail is niet van plan om in de ultrathins. Mijn verkeerde interpretatie daar. Een Intel woordvoerder stuurde de volgende correctie: “Alleen netbooks zijn Atom-gebaseerde, niet ultradunne laptops Onze ultradunne laptops hebben processors waaronder Core en Pentium..”

Zowel Ballmer en Intel execs lijken te ontbreken een van de belangrijkste selling points van netbooks – althans in mijn boek. Zoveel als lagere prijs, ik wil draagbaarheid. Een dunne 12- of 13-inch-scherm PC is niet wat ik wil. Het is te groot om te grijpen en gaan.

Mijn huidige laptop heeft een 12-inch scherm en weegt ongeveer 3 pond. Het is een goede machine voor dagelijks computergebruik. Ik kan niet gemakkelijk zip het in een beschermhoes en zet het in mijn handtas of rugzak – zoals ik kan met, laten we zeggen, een Kindle 2 (maar niet de DX).

Ik ben OK met een 9- of 10-inch scherm op een machine die in de eerste plaats voor het surfen op het web, het controleren van e-mail en onstuimige minuut een snelle blogpost of drie. Ik ben bereid om met een krappe QWERTY-toetsenbord en een minder krachtige machine als een trade-off voor iets dat echt draagbaar.

Microsoft en Intel duwen ultrathins als een manier voor de deelnemers Windows-ecosysteem om meer geld te verdienen dan ze doen op netbooks …. oh, ja, en om gebruikers te voorzien van een betere computerervaring. Maar voor mij, ze doen dit door het opofferen van een van netbooks ‘grootste selling points: The small form factor.

Ik ben nog steeds geïnteresseerd in het zien en het bedrijf een ultradunne voor hen uitgesloten. Maar voor nu, ik wil nog steeds een Windows 7-netbook, niet een ultradunne. U?

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt