? Wie heeft HR eigenlijk? Hoe startup Werkbare stijgt boven ellende van Griekenland aan het inhuren van de kosten van bedrijven te snijden

Griekse startup maakt het gemakkelijk en goedkoop voor kleine bedrijven in te huren personeel;. Andrey Popov, terwijl de Griekse economie strijd, een startup gevestigd in Athene is nu aspirant wereldwijde om te gaan. Werkbare heeft onlangs aangekondigd een $ 27m Series B financieringsronde geleid door Balderton Capital, het nemen van de totale het heeft in de loop van de afgelopen drie jaar verhoogd tot $ 34.5m.

Het is een kerkhof:? De software ontwikkelaars verlaten van Griekenland ten goede; Kan Griekenland IT brain drain zijn het antwoord op de ontwikkelaar tekort van Roemenië; ICT zal Griekenland te redden ‘: Hoe klein tech bedrijven zijn vasthouden, ondanks de crisis; Het probleem is HR, niet HR-technologie

De firma’s cloud-gebaseerde software is gericht op het aannemen van mensen gemakkelijker en goedkoper te maken. Het idee is dat kleine bedrijven die zich niet kunnen veroorloven human resource-afdelingen nu kan evenaren grotere ondernemingen in het wervingsproces.

Werkbare wandelingen werkgevers door het inhuren van fasen, hen te helpen te plaatsen vacatures op alle belangrijke job boards met één klik, spoor kandidaten en schema interviews.

“Werkbare verandert de manier waarop kleine bedrijven in te huren. Een klein bedrijf met een middag en zo weinig als $ 19 krijgt het inhuren van software die grote bedrijven zou eerder hebben miljoenen voor betaald”, aldus CEO Werkbare Nikos Moraitakis.

De software helpt bedrijven plaatsen vacatures op Glassdoor, LinkedIn, Monster, stack overflow en CareerBuilder. Er is ook de mogelijkheid van het surfen op sociale netwerken voor kandidaten die een goede pasvorm zou kunnen zijn, maar zijn niet specifiek op zoek naar een baan.

De economische onrust die het land is te lokken haar tech personeel weg, en velen niet van plan om terug te komen.

Werkbare heeft momenteel meer dan 3.300 klanten, de meeste van hen in de Verenigde Staten. “[De] klant lijst groeit met 15 procent per maand. Onze omzet is verdrievoudigd sinds het begin van dit jaar,” zei Moraitakis.

De startup gelanceerd in 2012, in Athene, Griekenland. Een voormalige Upstream executive in Dubai, Moraitakis richtte het bedrijf samen met zijn collega Spyros Magiatis, die nu CTO.

Werkbare telt momenteel 52 mensen, van wie er 40 zijn gevestigd in Athene en werken in de techniek, operations en ondersteuning. Een klein ontwerp en sales team is gevestigd in Londen, terwijl de HQ is in Boston en huizen commerciële activiteiten en technische marketing.

De opstart van plan om het team uit te breiden in het komende jaar en om verder te investeren in R & D. Ze hebben geen plannen te verhuizen buiten Griekenland.

“Er is een ton van de jonge ingenieurs met grote graden, ervaring studeren of werken in het buitenland, spreken goed Engels en enthousiast om een ​​carrière in een moeilijke arbeidsmarkt te maken. Ze werken meestal harder dan de gemiddelde Europeaan,” zei Moraitakis.

In de worstelende economie, de startup scene biedt Griekenland met een bron van hoop. Gehard door de kille ondernemingsklimaat en hebben te maken met de vrees voor een Griekse exit uit de Europese Unie, kleine tech bedrijven zeggen dat ze nu het gevoel dat ze kunnen enige moeite weerstaan.

“Wij houden ervan om te geloven dat de oprichters, die afkomstig zijn van dergelijke omgevingen en kan het te maken, zelfs onder zware omstandigheden goed zijn uitgerust om ver te gaan in het creëren van echt succesvolle bedrijven,” George Tziralis, Partner bij Openfund, gezegd.

Het creëren van startups wordt steeds een levensvatbare carrière optie hier, zoals de Griekse ecosysteem begint te rijpen. Kleine high-tech bedrijven bieden hoop voor deze schulden geteisterde land.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Lees verder

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek