Westpac benoemt voormalig CBA core banking-goeroe als nieuwe CIO

Slechts enkele weken na de interim-CIO Paul Spiteri zijn ontslag ingediend, heeft Westpac Group genaamd Dave Curran, de voormalige Commonwealth Bank Australia (CBA) Core Banking Modernisering executive general manager, als haar nieuwe CIO.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Curran, die op zijn nieuwe rol van 8 september zal plaatsvinden, heeft in samenwerking met het bedrijf sinds februari van dit jaar, dezelfde maand retailgigant Woolworths, heeft bevestigd; het was voormalig CIO Westpac Group, Clive Whincup ingehuurd.

Sindsdien was Curran gewerkt als consultant op het bankwezen technologie moderniseringsprogramma Westpac Group.

In zijn nieuwe functie zal hij rapporteren aan het bedrijf chief operating officer, John Arthur, en ook zitten op de Westpac Group executive team.

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om de volgende fase van onze technologie strategie, die van fundamenteel belang is voor het bedrijf de verwezenlijking van haar bredere strategie te ontwikkelen, “zei Arthur.” Dit is de reden waarom we nu de CIO rol aan de executive team niveau verheffen . Dave werkt al bij ons sinds februari in het helpen om dit pad te definiëren, en hij is ideaal geplaatst om de volgende fase van technologische transformatie leiden bij Westpac.

“We hebben al aanzienlijke vooruitgang geboekt in onze technologie-programma, na de voltooiing van de eerste fase van onze Strategic Investment prioriteiten programma eind vorig jaar,” zei hij.

Voordat hij bij Westpac in februari, Curran bracht tien jaar in senior technisch functies bij CBA. Meest recentelijk was hij uitvoerend directeur van Core Banking Modernisering, een rol die hem zag een personeelsbestand van 1.400 mensen te beheren meer dan vijf jaar, het transformeren van de bank core technologie platform.

Ik ben blij dat Dave sluit zich aan bij de groep executive team in deze cruciale rol “, aldus CEO Westpac Group, Gail Kelly.” Hij is een zeer gewaardeerde IT en financiële diensten professional met bijna 30 jaar ervaring en heeft een bewezen track record in de uitvoering van grote, complexe projecten.

“Dave heeft aanzienlijke ervaring in het samenbrengen van zowel de zakelijke en technologische standpunten om innovatieve, klantgerichte digitale oplossingen te leveren,” zei ze.

Terwijl in CBA, Curran was ook CIO / COO voor retail banking divisie van de organisatie en trad op als groep CIO. Voor het werken voor de KBA, was hij partner bij Accenture.

benoeming Curran komt slechts enkele weken nadat Westpac interim chief information en technology officer Paul Spiteri maakte de overstap naar ontslag van het bedrijf, met ingang van oktober is de maand na Curran ingesteld om te starten in zijn nieuwe rol.

Volgens een woordvoerder van Westpac, heeft Spiteri ervoor gekozen om het bedrijf te verlaten om andere mogelijkheden in de markt voort te zetten.

“Hij verkozen tot aftreden begin juli. Wij begrijpen dat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging en wil zijn in de markt om te beginnen op zoek naar andere mogelijkheden,” de woordvoerder vertelde de website.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek