Waarom je nodig hebt om te leiden vanaf de voorkant – of krijgt in het linker in de rug (office)

IT-leider Rob Threadgold: “De grootste redenen managers falen is dat ze meegezogen in het managen van mensen, in plaats van toonaangevende transformatie.”; IStock, IT-prestaties verbetert wanneer CIO’s een actieve rol spelen in de bredere bedrijfsstrategie, meldt McKinsey. Toch is de consultant zegt dat slechts een derde van IT-leiders zijn eigenlijk betrokken bij het vormgeven gameplan en de agenda van hun organisatie.

Is uw gegevens echt veilig in de cloud, minder politiek, meer actie:? Hoe CIO’s kunnen profiteren van het nemen van een interim-rol, De lessen van de cloud: Wat hebben we tot nu toe geleerd, Wat is er gebeurd met groene IT; Als om te praten? , wanneer om te zwijgen: hoe eerlijk moet u met uw collega’s; Wil je serieus door de CEO worden genomen? Hier ziet u hoe u het gesprek goed te krijgen, maken de eerste 100 dagen te tellen: Hoe een nieuwe CIO stelt de juiste prioriteiten

McKinsey zegt een gebrek aan strategische inbreng betekent executive vertrouwen in het vermogen van de IT-ondersteuning van groei en andere zakelijke doelstellingen is tanende. Dus waarom is de strategie van belang? En hoe kunnen CIO’s meedoen? Drie IT-experts bieden hun best practice tips.

1. Weet wat je klanten willen

Bill Wilkins, CIO bij onafhankelijke energieleverancier Eerste Utility, zegt elke strategie moet een duidelijk doel en een zeer duidelijke klantpropositie hebben, met name in de retailsector. “Er is geen enkel punt in ons een strategie die gescheiden is van de consument. We leven of sterven door hoe goed serveren wij ons klantenbestand,” zegt hij.

Toen we na te denken over wat we voorgesteld als een bedrijf, hielden we op zoek naar modellen die andere mensen opgevat als een afkorting voor het beschrijven van wat Eerste Utility beste doet. We zeggen dat we een mix van een low-cost luchtvaartmaatschappij en een tech-zware, digitale retailer, zodat we de savvy spaarders aan te trekken en maken ze sticky door middel van een hoge kwaliteit,-tech geleid ervaring.

Tijdens een gesprek bij SAP Sapphire, Arnold opengesteld over vrouwen in de board room en hoe ze zetten eigen software van SAP om te werken binnen het bedrijf.

Wilkins zegt dat deze onderliggende business strategie drijft zijn hele aanpak van IT, recht neer op hoe zijn bedrijf bouwt of aankopen technologie. “We kaart onze IT-organisatie naar de rest van het bedrijf,” zegt hij. De belangrijkste uitgangspunten van die business strategie – in termen van goed in de digitale engagement en omdat het een zeer efficiënte operator – zijn onlosmakelijk verbonden met de technologie.

Toen we naar buiten gaan en zoeken naar manieren om het te gebruiken om de operationele problemen van het bedrijfsleven op te lossen, zijn we oprecht gedreven door cost-to-serve als een statistiek, “zegt Wilkins.” Wij werken met tal van traditionele derden leveranciers en we zijn altijd op zoek naar de kosten, alsmede de veiligheid en schaalbaarheid.

Als het gaat om digitale betrokkenheid, Wilkins zegt dat het bedrijf is bereid om meer geld uit te geven met het oog op een betere ervaring te creëren. “Dat is waar we ons richten op onze eigen in-house creatieve team, omdat interne investeringen is de juiste manier voor ons om te beginnen met innoveren namens onze klanten,” zegt hij.

2. Wees expliciet over hoe het verbetert de prestaties

Ian Cox is een voormalig CIO die nu helpt bedrijven om de meeste van hun technologie en hun mensen. Als consultant bij Axin, heeft Ian Cox organisaties geholpen om hun CIO bron en heeft in zat tijdens sollicitatiegesprekken. Het is een verrassende ervaring.

“Sommige IT-managers zijn zeer slecht en sommige zijn gewoon bang om een ​​andere ervaren CIO in de kamer”, zegt hij. Cox gelooft dat te veel IT-managers zich richten op technologische projecten en infrastructuur implementaties.

In veel gevallen, CIO’s nog steeds niet plaats genoeg de nadruk op klantgerichte voorbeelden die de werkelijke waarde van het werk dat ze verrichten demonstreren. Het antwoord, stelt Cox, is voor technologie leiders om te beginnen wordt veel explicieter over de manier waarop systemen en diensten kunnen helpen bij het bedrijf om de prestaties te verbeteren.

CIO’s moeten de strategie te praten, “zegt hij.” Ze moeten praten over hoe ze gelukt voor en over hoe ze hun plannen in de plaats zou zetten als ze de baan in kwestie werden gegeven. Ze moeten ook rekening mee houden dat de strategie is op zichzelf, het veranderen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Cox zegt dat de traditionele benadering van IT-strategie is sequentieel – de CIO in gesprek met het bedrijf, begrijpt de eisen van belanghebbenden, en vervolgens kaarten gewenste resultaten met de mogelijkheden van het IT-team. Dat sequentiële aanpak werkt nog steeds tot op zekere hoogte, maar Cox zegt dat de moderne technologie moet verandering te rijden. In plaats van een bijzaak, moeten IT altijd in de geest van de senior executives.

Gewoon gericht op de eisen van het bedrijfsleven te voldoen is niet langer voldoende “, zegt Cox.” De CIO moet zijn op het bord set strategie te helpen. De rest van de raad van bestuur nodig heeft om te weten wat werkt op het gebied van IT. Ze effectief instellen van de technologische strategie als onderdeel van een algemene aanpak, en de CIO moet helpen.

3. Maak een roadmap en mensen nemen op de reis

Rob Threadgold, Global Head van de IT-infrastructuur en activiteiten op ICBC Standard Bank, is van mening strategie is meer dan alleen een set van bullet points voor de vaststelling van de lange termijn doelstellingen van het bedrijf. Correct ingesteld, kunnen executives strategie te gebruiken om aan te tonen hoe de werknemers kan een bedrijf helpen om te groeien.

Het is belangrijk, want uiteindelijk je je hele personeel nodig te trekken in dezelfde richting, “zegt Threadgold.” Alle werknemers, met name in de IT-afdeling, zijn druk bezig, maar ze zijn niet per se te werken op dezelfde, of het recht, gebieden. Zonder een strategie, zullen de mensen komen in elke dag, gebrek aan richting en moeite hebben om echt waarde toe te voegen.

Bestaande technologie en onderhoud kunnen verdringen innovatie en aantasting IT’s vermogen inspelen op de behoeften van het bedrijfsleven te zijn.

Naast het uitvoeren van IT-infrastructuur voor ICBC Standard Bank over de hele wereld, Threadgold is verantwoordelijk voor de wereldwijde goed diensten, welke eigenschappen en nutsbedrijven omvat. Met een dergelijke brede portfolio van de werknemers, zegt dat hij een zorgvuldig doordacht plan van aanpak kan CIO’s helpen om ervoor te zorgen dat werknemers blijven geïnteresseerd, het vrijmaken van senior executives uit de stammen van micro-management.

“De grootste redenen managers falen is dat ze meegezogen in het managen van mensen, in plaats van toonaangevende transformatie. Strategy helpt u om uw personeel opleiden in termen van waarom het eindpunt dat u hebt geïdentificeerd gaat om het bedrijf te voorzien van een competitieve differentiator, “vertelt Threadgold.

Strategie is niet over het beheren van wat uw mensen doen elke dag – het gaat over het bepalen van waar het bedrijf zal worden in twee tot drie jaar. Een geweldige strategie legt het stappenplan om aan te tonen waarom je het nemen van een bepaalde route en hoe uw geweldige mensen zal u helpen om de bestemming te bereiken.

Dus, wat doet dit plan van aanpak eruit? Threadgold zegt twee factoren zijn cruciaal: eenvoud en succinctness. “Uw strategie moet kort genoeg dat iedereen uw plan kan begrijpen te zijn en het moet eenvoudig genoeg zijn, zodat iedereen -. Of dat nu de CEO of een junior medewerker – begrijpt wat de business en de IT-afdeling werkt aan”, zegt hij zegt.

Elke executive kunnen suggereren 10-of-zo dingen die ze geloven dat kan een impact hebben. Het echte succes – en dit is waar een goede strategie een rol speelt – is afkomstig van de mogelijkheid om de drie dingen die echt zal helpen om het bedrijf succesvol te maken op de langere termijn te identificeren.

Meer essentiële tech en zakelijk leiderschap verhalen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek