Waarom het gebrek aan vrouwen in de IT is slecht voor technologie, slecht voor de economie

Aan het einde van 2016 minder dan 25 procent van de IT-banen in de ontwikkelde landen zal worden gehouden door vrouwen, ongeveer evenveel als vorig jaar en misschien zelfs een beetje.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Dit gebrek aan genderdiversiteit in IT is zowel een maatschappelijk vraagstuk en een economische ook, waarschuwt nieuw onderzoek door consultants van Deloitte.

Gezien het feit dat de totale kosten van IT is in de tientallen miljarden dollars, “de genderkloof in de IT-kosten het Verenigd Koninkrijk alleen al ongeveer $ 4 miljard per jaar”, aldus het rapport. “Dus met die kosten, gendergelijkheid (ongeveer 50 procent vrouwen in IT-banen) lijkt een redelijk doel op de lange termijn.

Regina Moran, Fujitsu UK: “Verwaarlozing van vrouwen in de beroepsbevolking zal een dure vergissing zijn.”

Dit is een wereldwijd probleem, maar het Verenigd Koninkrijk heeft zo veel moeite als ergens anders.

In de acht jaar tussen 2005 en 2013 het percentage vrouwen in IT-banen in Zweden daalde van 23 procent naar 22 procent (hoewel het percentage vrouwen in senior IT-functies deed stijgen 16-21 procent), aldus het rapport.

In de VS, die vijf miljoen IT-banen heeft, het aandeel vrouwelijke IT’ers ook gedaald 25-24 procent 2010-2014, met het aandeel van vrouwen in hogere functies vallen drie procent in 2014.

In het Verenigd Koninkrijk met 1,2 miljoen IT-berichten, het percentage vrouwen in IT-banen toegenomen, al was het maar voor één procent ten opzichte van 17 procent tot 18 procent ten opzichte van 2010 tot 2015.

Volgens het verslag van het probleem begint op school. Het wijst op een 2012 enquête waaruit bleek dat slechts 17 procent van de meisjes had geleerd elke computer codering op school, terwijl bijna twee keer zoveel jongens hadden (33 procent).

En sommige mensen beweren dat meisjes vaak weg worden aangestuurd vanuit de wetenschap en wiskunde cursussen in de lagere school, “aldus het rapport.” Andere deskundigen gaan eerder nog, met nadruk op de rol die ouders moeten nemen bij meisjes jonger dan de leerplichtige leeftijd stimuleren van interesse in de wetenschap te zijn en technologie.

Volgens Regina Moran, de CEO van Fujitsu UK & Ireland, de genderonbalans is slecht nieuws voor het Verenigd Koninkrijk. “Vrouwen maken een groot deel van onze klanten, zowel professioneel als persoonlijk, ‘zei ze. “Verwaarlozing van vrouwen in de beroepsbevolking zal een dure vergissing zijn.

We moeten dit te bestrijden, zei ze, en het “is de verantwoordelijkheid van alle IT-stakeholders, van overheid tot kleine bedrijven, om nu actie te ondernemen om de opname van STEM onderwerpen door meisjes op school en universiteit aan te moedigen.”

Vrouwen, jong en oud aan te moedigen, om het te overwegen ze zei dat het is belangrijk te onthouden dat, “technologie raakt elk aspect van het menselijk leven, en voor zijn succes in de toekomst moeten we ervoor zorgen dat zowel mannen als vrouwen zijn zich bewust van de spannende en gevarieerde carrière paden beschikbaar is. ”

De volledige enquête, kan Technologie, Media en Telecommunicatie Voorspellingen 2016 hier te vinden.

verder lezen

Dreamforce 2015: Salesforce.com mede-oprichters willen meer vrouwen execs in tech

Twitter aandelen 2016 diversiteit doelen voor het inhuren van vrouwen, minderheden ondervertegenwoordigd

Intel Capital lanceert nieuw fonds voor startups gerund door vrouwen, minderheden

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek