Waarom hardware reuzen Hadoop distro blij

EMC heeft zijn eigen Hadoop distributie en nu Intel heeft de oorzaak is toegetreden. Wat opvalt is dat zowel EMC en Intel zijn voornamelijk leveranciers van hardware steeds het spelen van een software-spel. De enige manier om de big data golf rijden is Hadoop te spelen.

Het maken van de zaak voor Big Data, Big data: Hoe de revolutie kan uit te spelen

Laten we samen te vatten recente gebeurtenissen

Met die achtergrond, de EMC en Intel Hadoop blij moves maken een ton van de zin.

Wat de gevolgen voor de big data landschap?

Het probleem voor IT-kopers is duidelijk: Wat Hadoop distributie kies je? Intel heeft een schare van partners. EMC gaat na Cloudera. IBM heeft zijn eigen distributie. Toss in Cloudera en Hortonworks en de selectie grenst aan te veel. Voor nu, is het waarschijnlijk het beste om achterover te leunen en alle spelers te evalueren. Uw infrastructuur — evenals uw intentie om de stok met het — kan een gating factor zijn.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

EMC lanceerde haar Pivotal HD Hadoop distributie. De verhuizing melds Greenplum en opslag intellectuele eigendom EMC’s met Apache Hadoop;. Intel lanceerde de Intel-distributie voor Apache Hadoop. De naam is niet echt trendy, maar de oorzaak is opmerkelijk. Intel is op zoek naar Hadoop bouwen van een silicium niveau om het berekenen van snelheden, alsmede de veiligheid te versterken. Met Xeon-processors nu ondersteuning van de Hadoop Distributed File System, is Intel beweert dat de verwerking kan met behulp van vier uur worden gesneden tot 7 minuten;. Afgezien van die bijdragen aan wat wordt steeds een Hadoop distributie glut, EMC en Intel zijn het maken van bewegingen die zal belangrijk zijn voor hun toekomst. Hier zijn de bewegende delen, hardware leveranciers zien Hadoop als the next big thing dat compute rijdt;. De computer behoeften van big data zal resulteren in meer hardware — servers, storage en netwerken;. Optimized Hadoop voor EMC storage en Intel-processors maakt veel zin;. Hardware is uiteindelijk een slechte zaak als software begint te domineren het datacenter.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen