Vocus neemt 10% -belang in rivaliserende Amcom voor combinatie voorstel

Australische-beursgenoteerde Amcom Telecommunicatie overweegt een voorwaardelijk voorstel door collega Australian Securities Exchange (ASX) -listed telco Vocus Communications naar voren gebracht, nadat zij een 10 procent belang in Amcom geclaimd.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Vocus vertelde haar aandeelhouders op 27 oktober aan dat het een 10 procent belang in Amcom had genomen, en had de rivaliserende telco met het “doel te komen tot een overeenkomst op grond waarvan de raad van bestuur Amcom is een combinatie van de bedrijven zou aanraden benaderd, met de aandeelhouders Amcom’s ontvangende Vocus script voor hun aandelen in Amcom “.

Echter, Vocus zei ook dat de aanpak is onder voorbehoud van voldoende due diligence, resolutie van een change of control problemen en andere omstandigheden.

“De activa en activiteiten van Vocus en Amcom zijn zeer complementair, en de mogelijke combinatie biedt een verbeterde groeiplatform, terwijl het creëren van een echte nationale speler te profiteren van de zich ontwikkelende kansen in de telecommunicatiesector,” zei Vocus chief executive officer James Spenceley in een statement (PDF).

“Het voorstel scrip tegenprestatie vertegenwoordigt een aantrekkelijke kans voor Amcom aandeelhouders te delen in de aanhoudende groei van de hoogwaardige bedrijven en de gunstige industrie positionering van de gecombineerde entiteit,” zei hij.

Amcom zei in een verklaring (PDF) aan de aandeelhouders dat het een brief ontvangen op 24 oktober van Vocus, bevestigt dat het een 10 procent belang in het bedrijf had overgenomen, met Vocus ook schetsen van een “vertrouwelijk, voorwaardelijk, onvolledig en niet-bindend voorstel “voor Amcom.

De voorwaarden van het voorstel blijven vertrouwelijk, en Amcom en haar adviseurs zijn op zoek naar verdere verduidelijking van Vocus van de belangrijkste voorwaarden om te bepalen of er sprake is van een basis van het voorstel vooruitgang, “zei Amcom.” Om het voorstel te beoordelen, een bestuurscommissie heeft gevormd. Er bestaat geen zekerheid dat deze besprekingen zal resulteren in een transactie.

Met Vocus beweert een marktkapitalisatie van AU $ 556.000.000, en Amcom het bezit van een marktwaarde van AU $ 495.000.000, een potentiële gecombineerde entiteit als gevolg van de voorgestelde toekomstige tie-up zou kunnen zijn van meer dan AU $ 1 miljard.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice