Vietnam: De volgende offshoring hot spot?

De vetgedrukte claim is gemaakt door recruitment bedrijf Harvey Nash, die onlangs verworven Ho Chi Minh-based recruitment bedrijf SilkRoad voor $ 1,8 miljoen.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, Cloud, Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door, Smartphones, ZTE opent de stemming voor zijn crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini

Harvey Nash aangehaald het feit dat Vietnam heeft de op een na hoogste bruto binnenlands product groei na China en dat het nu de op twee na grootste offshore-diensten bestemming in Zuidoost-Aziƫ.

De Vietnamese arbeid zwembad heeft ook ongeveer 80.000 IT-afgestudeerden, een cijfer dat stijgt met 9.000 per jaar. Meer dan de helft van de Vietnamese 84 miljoen bevolking is jonger dan 25 jaar, en 83 procent van alle afgestudeerden zijn op wetenschap gebaseerde.

Maar Mark Kobayashi-Hillary, co-auteur van Global Services: Verhuizen naar een Level Playing Field, zei groei van Vietnam nog verbleekt in vergelijking met die van China en India, die elk zijn karnen uit 2,5 miljoen afgestudeerden per jaar.

Er zou moeten ongelooflijke groei in Vietnam zijn. Maar het is niet echt over het ene land concurreren met een ander. We zijn op weg naar global services, en de hele taart wordt steeds groter, “zei hij.

Bedrijven die al het uitbesteden van IT-diensten aan Vietnam onder meer Honda Motor en Intel.

Met een groeiende en jeugdige IT beroepsbevolking, lage kosten en hoge aspiraties om zijn software diensten te ontwikkelen “, zegt SilkRoad CEO Marc Voss in een verklaring,” Vietnam is een natuurlijke offshore locatie en heeft alle ingrediĆ«nten om de leidende marktpositie keuze in het volgende worden paar jaar.

Andy McCue van Silicon.com gemeld uit Londen.

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Huawei optimistisch over cloud doel, maar voorzichtig in de volgende door

ZTE opent stemmen voor haar crowdsourced apparaat, kondigt Axon 7 Mini