Verkort toezeggingen een totaal AU $ 2.5b voor toekomstige taken met de nadruk op STEM

Afgestudeerden van Australische universiteiten moeten hoogopgeleide, groot aanpassingsvermogen en een technologische geletterd om te concurreren in de wereld, volgens de Australische oppositieleider Bill Shorten.

Op maandag, Shorten breidde zijn pre-electorale onderwijs inzet, de aankondiging van plannen om een ​​verdere AU $ 31.000.000 te investeren in de sector, prioriteren studie in de wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) bij Australische universiteiten, evenals codering in de scholen.

Labor heeft nu toegezegd een totale investering van AU $ 2500000000 tot Australische universiteiten in een poging om de productiviteit en de groei te stimuleren, en “banen van de toekomst” te leveren.

“75 procent van de snelst groeiende beroepen vandaag vereisen vaardigheden in STEM en de werkgelegenheid in STEM beroepen zal naar verwachting twee keer het tempo van de andere beroepen groeien op bijna,” zei hij.

“We willen ervoor zorgen dat jonge Australiërs hebben de vaardigheden om die banen te vullen en rijd de nieuwe economie door middel van hun kennis, innovatie en creativiteit.”

Bovendien, indien verkozen, Shorten zei dat hij zal samenwerken met universiteiten om oprichting van een onafhankelijke Hoger Onderwijs productiviteit en prestaties van de Commissie om ervoor te zorgen afgestudeerden voldoen aan de behoeften van de toekomstige economie.

Verkort kondigde zijn plan om ‘kick-start van de economie en werkgelegenheid te creëren “mei, waarin een plan als hij premier naar Australië om te zetten in de” wetenschap, start-up, en de technologie hoofdstad “van de regio.

Op het moment, de Arbeid leider zei 3 procent van het bruto binnenlands product moet worden besteed aan onderzoek en ontwikkeling door het einde van het volgende decennium, en beloofde te vegen de universiteit schulden voor 100.000 STEM studenten.

“Codering is de geletterdheid van de 21e eeuw, en in het kader van de Arbeid, zal elke jonge Australiër een kans om te lezen, te schrijven en te werken met de wereldwijde taal van het digitale tijdperk,” zei Shorten.

Digitale technologieën, informatica en codering, de taal van computers en technologie, moet worden onderwezen in alle primaire en elke middelbare school in Australië, en een Shorten overheid van de Arbeid zal dit een nationale prioriteit te maken. We zullen samenwerken met de landen en gebieden en de nationale curriculum autoriteit om dit te realiseren.

extra aanloop naar de verkiezingen inzet Shorten komt op dezelfde dag als de federale regering kondigde een kabinet herschikking.

Op maandagochtend bekendgemaakt nieuw verkozen premier Malcolm Turnbull Victoriaanse senator Mitch Fifield zou halen zijn vorige rol als communicatie-minister, de rol Turnbull heeft ontslag genomen uit afgelopen maandag na het aankondigen dat hij de toenmalige premier Tony Abbott zou wedstrijd voor de leidende positie. Fifield is ook de nieuwe minister voor de kunsten.

Op dezelfde manier heeft Christopher Pyne verplaatst van minister voor onderwijs en opleiding worden ten dienste van de industrie, innovatie en wetenschap. Turnbull zei dat benadrukt hoe belangrijk het kabinet van mening dat het is om te investeren in de wetenschap, het bevorderen van STEM onderwijs en ondersteuning startups.

“Als we willen een welvarend, first-wereldeconomie blijven met een uitgebreid sociaal welzijn vangnet, moeten we meer concurrerend te zijn, moeten we productiever zijn. Bovenal moeten we meer innovatief zijn,” zei hij.

We moeten werken meer behendig, innovatiever, hebben we meer wendbaar in de manier waarop we beslag leggen op de enorme kansen die worden gepresenteerd aan ons te zijn. We zijn niet op zoek naar bewijzen onszelf tegen de toekomst. Wij zijn op zoek om het te omarmen.

Verkort eerder sloeg de Abbott overheid voor wat hij had bestempeld als een “gemiste kans” door het niet plaatsen van een grotere nadruk op de invoering van codering aan scholen in het kader van de begroting 2015, op het moment dat hij zei dat het belangrijk was dat het huidige onderwijs curriculum pre- preventief uit te rusten schoolkinderen met het coderen van vaardigheden voor toekomstige banen.

Het Comité voor de economische ontwikkeling van Australië (CEDA) publiceerde haar belangrijkste onderzoeksrapport van Australië toekomstige personeelsbestand? eerder dit jaar, een beroep op Australiërs om ervoor te zorgen dat de natie is technologisch klaar voor de werknemers van de toekomst.

Volgens de denktank, meer dan vijf miljoen banen – bijna 40 procent van de Australische banen die vandaag bestaan ​​- hebben een matige tot hoge waarschijnlijkheid van verdwijnen in de komende 10 tot 15 jaar, onder vermelding van technologische vooruitgang als de reden.

Verkort gelooft dat twee op de drie banen in de toekomst in Australië zal een universitair diploma nodig, het toevoegen van zijn regering zal een ‘ambitieuze doelstelling “ingesteld op het aantal studenten het invullen van hun studie van 20.000 afgestudeerden per jaar vanaf 2020 te verhogen.

Recente cijfers tonen aan dat meer studenten verlaten de universiteit, met een schuld, maar geen diploma, de trend is nog meer over het tijdstip wanneer het gaat om kansarme studenten in Australië, “zei hij.” Onze focus als natie moet verschuiven van de inschrijving, tot voltooiing; deze afgestudeerden zullen niet alleen vullen de banen van de toekomst, zullen ze helpen ze te maken als onze economie overgangen.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent