Uw volgende smartphone in rekening mag brengen van nul tot 80 procent in 35 minuten

Stephen ShanklandQualcomm heeft snel opladen 3,0, die in staat is een typische smartphone van nul tot 80 procent laden in slechts 35 minuten ingebracht.

Aangeprezen als tot 38 procent zuiniger dan zijn voorganger Quick Charge 2.0, de Amerikaanse chipproducent zei op dinsdag de volgende-generatie technologie is de eerste in zijn soort dat Intelligent Onderhandelen dienst voor optimale Voltage (INOV).

INOV is een nieuw algoritme ontwikkeld door het bedrijf die de beste vermogen voor een lader bepaalt vrij te geven om te zorgen voor “een optimale krachtoverbrenging” en daarmee de efficiëntie te verbeteren door het verminderen vermogensverlies en het verminderen van het risico van oververhitting. Als gevolg hiervan kan de nieuwe versie van Quick Charge de macht van een typische smartphone van geen sap tot 80 procent in ongeveer 35 minuten.

Qualcomm zei Quick Charge 3.0 is ook verfijnd om de batterij levensduur te verbeteren, waardoor apparaten een langere termijn voor de batterijen moeten worden vervangen. Het verstrekken van leveranciers gebruik maken van de firma “geavanceerde parallel opladen configuraties,” Quick Charge 3.0 zal verbeteren “snel opladen tot 27 procent of minder energieverlies tot 45 procent in vergelijking met Quick Charge 2.0,” evenals lading op het dubbele van het tempo van de Quick Charge 1.0.

De nieuwe standaard zal het schip als een optie voor apparaten die Qualcomm Snapdragon 820, 620, 618, 617 en 430 processors te gebruiken, onder anderen. (Qualcomm heeft een lijst (.PDF) voor geïnteresseerde gebruikers verstrekt). Quick Charge 3.0 wordt verwacht om te verschijnen als een kenmerk van nieuwe mobiele apparaten volgend jaar.

Quick Charge 3.0 is ook achterwaarts compatibel met eerdere versies en aansluitingen.

Alex Katouzian, senior vice president product management bij Qualcomm commentaar

Lees verder: Top picks

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Hoe toegang krijgen tot Wi-Fi anoniem uit mijl afstand; Flic: De knop voor draadloze communicatie, die de aangesloten wereld brengt in uw huis (hands-on); Adblock Plus Google Play ballingschap eindigt, lanceert iOS, Android-browser; één wachtwoord geschenken hacker met honderden Firefox bugs, kwetsbaarheden; Fiat Chrysler herinnert aan 8000 extra Jeeps via afstandsbediening hacken zorgen

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?