US liften satellietbeelden beperkingen, maakt de weg vrij voor haarscherpe kaarten

De Amerikaanse regering heeft beperkingen op satellietbeelden en detail opgeheven, mogelijk de weg vrijmaakt voor een hogere kwaliteit van beeldmateriaal gebruikt in de diensten, waaronder Google Maps en Bing.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Zoals gemeld door de BBC, de uitspraak betekent satellietbeelden kunnen nu beelden vastleggen, waar is voorzien van zo klein als 50 cm mogen in de handel worden gebruikt. Voorheen was het illegaal voor bedrijven om vast te leggen en het gebruik van afbeeldingen onder deze drempel – als objecten kleiner dan 50 cm moesten worden korrelig als bekeken helemaal.

Het besluit maakt de weg vrij voor bedrijven als Google en Microsoft om het gebruik van een hogere kwaliteit beelden te maken door middel van satellieten, die goedkoper is dan het gebruik van laagvliegende vliegtuigen om dergelijke details vast te leggen. Indien gebruikt, kan dit de kwaliteit van de diensten, zoals Google Maps te verbeteren, maar het kan ook de zorg voor mensen zorgen maken over hun privacy veroorzaken.

Eén bedrijf, Digital Globe, vertelde de publicatie die het in staat om beelden te tonen van functies te verkopen zo klein 31cm zou zijn, en het bedrijf is van plan om nieuwe satellieten lanceren om te profiteren van de veranderingen in de wetgeving. Het Amerikaanse ministerie van Handel tilde de beperkingen dankzij het bedrijf, dat toegepast op de wet veranderd.

CEO Digital Globe’s commentaar

“We zijn erg blij en dankbaar dat het Amerikaanse ministerie van Handel dit naar voren hellende verandering in het beleid van onze natie dat innovatie zal aanwakkeren, nieuwe high-tech banen te creëren, en vooraf comfortabele voorsprong van de natie in deze strategisch belangrijke industrie heeft gemaakt.”

Het nieuws komt vooruit Digital Globe geplande lancering van de Worldview-3 satelliet, die bedoeld is om “de belangrijkste eigenschappen zoals mangaten en brievenbussen” show in 30-60 cm resolutie. Op dit moment, online mapping services hebben de neiging om functies te laten zien uit een of twee meter, die de individuele auto’s en straten details.

Marc Dautlich, advocaat bij Pinsent Masons, zei dat er waarschijnlijk “gevolgen” van zorgen over hun privacy consumenten, en problemen met betrekking tot de nationale veiligheid kan ook in de mix gegooid worden.

Google, heeft onlangs aangekondigd, de aankoop van Skybox, een satelliet imaging bedrijf, voor $ 500 miljoen. Google zei dat de aankoop is gedaan om toegang tot internet in afgelegen gebieden te verbeteren, evenals uiteindelijk helpen bij ramp noodhulp. Echter, zodra Skybox zijn volledige vloot van 24 satellieten gelanceerd in 2018, zal hoogwaardige beelden van de aarde worden opgeslagen op drie keer per dag. Met beperkingen opgeheven, zou dit een diepgaande hervorming van de kwaliteit en de nauwkeurigheid van Google Maps.

Google heeft onlangs ook Titan Aerospace, een bedrijf dat high-vliegen, hoog boven de grond zonne-atmosferische satellieten maakt verworven.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent