UK spammers ingesteld op vervolging te voorkomen tot 2005

Wetgeving bracht in het afgelopen jaar voor het uitschakelen van Britse bedrijven die ongevraagde junk mail te verzenden via het internet zal waarschijnlijk niet resulteren in een vervolging tot 2005.

Bureau van de Information Commissioner’s, die de privacy en elektronische communicatie regelgeving van toepassing is, zegt dat het moet grotere bevoegdheden om op te treden tegen de vermoedelijke overtreders. Zonder deze aanvullende sancties, bedrijven zijn vrij om te blijven sturen e-mail via het internet terwijl ze onderzocht – een proces dat vele maanden zal duren.

Het is mogelijk dat er zou een vervolging tegen het einde van dit jaar, in november of december. Maar realistisch zijn wij op zoek naar volgend jaar, “een woordvoerster van de Information Commissioner zei op donderdag.

De privacy en elektronische communicatie regelgeving, die in december 2003 in werking is getreden, maakt het illegaal om een ​​ongevraagde e-mail sturen naar iedereen dat de afzender niet al zakelijke relatie met. Het reglement alleen betrekking op persoonlijke e-mailadressen, maar ook hier zijn ze lijken te falen, heeft het bureau van de Information Commissioner’s al klachten van Britse burgers ontvangen beweren ze zijn gespamd, maar geeft toe dat het niet in staat om actie te snel te nemen.

Het is niet omdat we geen klachten hebben gehad, of niet alle onderzoeken uitvoeren. Het is omdat we niet de bevoegdheid hebben om snel te handelen, “zei de woordvoerster van de Information Commissioner.” We zijn enthousiast om grotere bevoegdheden krijgen sneller en effectiever optreden tegen mensen die de regels te breken zijn. Maar we hebben niet gegeven nog hen.

De overheid hield een overleg vorig jaar vóór de afronding van de details van haar anti-spam wetten. Op het moment, het Bureau van de Information Commissioner’s zei dat het wilde “nu stoppen” bevoegdheden, waarbij een bedrijf dat wordt verdacht van spam zouden worden geblokkeerd en kan marketing berichten per e-mail, terwijl de zaak werd onderzocht.

Echter, de regering besloten om tegen dit, en werd aangevallen door de All-Party Internet Group voor het niet geven van de Information Commissioner’s Office meer bevoegdheden.

Richard Thomas, de Information Commissioner, wordt verstaan ​​duwen voor de bevoegdheden van zijn kantoor uit te breiden. De overheid heeft nog geen beslissing gemaakt.

Het ministerie van Handel en Industrie zet zich in voor de herziening van de bevoegdheden van de Information Commissioner’s om de privacy en elektronische communicatie verordeningen af ​​te dwingen “, aldus een woordvoerder van DTI.

“Naast regelmatige discussies over de kwestie tussen de DTI en de Information Commissioner, zoals de ontmoeting tussen informatie commissaris Richard Thomas en minister voor e-commerce Stephen Timms vorige week, zijn we nog steeds overleg met de belangrijkste betrokkenen.”

Een onderzoek deze week gepubliceerd door communicatiebureau Pitney Bowes beweerde dat de helft van de Britse bedrijven er niet in slagen om te voldoen aan de privacy en elektronische communicatie regelgeving. Pitney Bowes ondervraagden de top 50 bedrijven in de telecom-, uitgeverijen, banken, verzekeringen en de detailhandel. Het bleek dat bijna de helft van de bedrijven niet aan niet-klanten vragen om actief te melden voor verdere marketing e-mails wanneer hun gegevens werden geregistreerd als gevolg van een promotie of onderzoek. De nieuwe wet zegt dat bedrijven de oude praktijk van het beroep op de opt-out selectievakjes niet kunt gebruiken.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen