Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn), Beta 1 voorvertoning: Geen grote veranderingen recensie

Elk jaar door rond deze tijd, met de release van de eerste beta, hebben de meeste Ubuntu commentatoren al hun definitieve verhaal ingediend op Ubuntu X.10 voor de desktop – ruim van tevoren van de uiteindelijke release in oktober.

Dit keer rond, met de aankomende release van Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) voor de desktop, de mediasphere is verrassend rustig over het onderwerp, en er is niet veel nieuws uit Canonical. Mark Shuttleworth recente blogposts, zijn allemaal over de cloud vriendelijkheid van producten van Canonical’s, en tot nu toe hebben niets te zeggen over de nieuwe desktop release.

Jono Bacon’s blog, meestal een nuttige bron van informatie, niet meer van toepassing, omdat Bacon verliet Canonical en zijn functie als Ubuntu community manager aan het einde van mei tot senior director van de gemeenschap bij XPRIZE. Totdat een vervanging voor Bacon wordt aangekondigd, zullen de vier personen Ubuntu-community team de kloof te overbruggen.

Net als de rest van de industrie, Canonical lijkt te zijn gericht het merendeel van de middelen voor ontwikkeling op smartphones en tablets, met de desktop-versie van Ubuntu nemen nu iets van een achterbank.

Als je volgende Ubuntu 14.10 de voortgang door het installeren van de alpha-releases geweest bent, zult u gemerkt hebben … heel weinig. Tot nu toe, met deze beta release, Ubuntu 14.10 uiterlijk en gedraagt ​​zich bijna precies zoals 14.04 LTS (Trusty Tahr) – en, wat dat betreft, 13.10, 13.04 of 12.04 LTS. Natuurlijk zijn er veel veranderingen onder de motorkap, zoals blijkt uit de gebruikelijke stroom van (bijna dagelijks) updates, en zoals altijd de nieuwe release is gebouwd rond een nieuwe iteratie van de Linux-kernel – versie 3.16. Updaten naar een nieuwe kernel is altijd een goede zaak, want het brengt een groot aantal optimalisaties en ondersteuning voor nieuwe hardware. Hetzelfde geldt voor de nieuwe herhalingen van de belangrijkste toepassingen in de Ubuntu-distributie.

Ubuntu 14.10 wordt geleverd met versie 4.3.0.4 van de productiviteit LibreOffice suite, de Firefox-browser en de Thunderbird e-mail client, zowel in versie 31.0. Andere toepassingen standaard geïnstalleerd onder andere versie 3.10.0 van de Brasero schijf brander en de Rhythmbox Music Manager en de speler (versie 3.0.3). De Inkscape vector graphics editor (versie 0.48.5) en GIMP bitmap grafische editor (versie 2.8) zijn beschikbaar voor de installatie van het Ubuntu Software Centre.

De standaard browser in Ubuntu 14.10 voor de desktop blijft Mozilla’s Firefox, die nu op versie 31.0. Het is nogal een schok om te beseffen zijn er nu zo veel releases van deze backbone open-source applicatie geweest. Versies 31.0 van zowel Firefox en Thunderbird, uitgebracht op 22 juli, zijn al geleverd als een update voor alle huidige versies van Ubuntu desktop.

Canonical omvat ook een eigen Ubuntu Browser in deze release (bij versie 0.23 in deze beta). Canonical heeft niets over deze toevoeging, die ook is verschenen als een standaard update voor Ubuntu 13.10 gezegd. Het is een vereenvoudigde browser ontwikkeld als een Ubuntu voor Telefoons kern app en ontworpen voor gebaren gebaseerde operatie. Als zodanig, het dient als een demonstratie van hoe apps ontwikkeld voor Ubuntu voor telefoons en tablet zal werken op het bureaublad. Ubuntu Browser klik met de rechtermuisknop Dash omschrijving beschrijft het als een ‘lichtgewicht browser op maat gemaakt voor Ubuntu, op basis van het Oxide browser engine en het gebruik van de Ubuntu UI-componenten “.

In een post op zijn blog, Ubuntu-ontwikkelaar Chris Coulson legt uit dat de vorige ontwikkeling is gebaseerd op het gebruik van de WebKit-poorten, maar dit bemoeilijkt het verlenen van browser ondersteuning en onderhoud op lange termijn. Oxide is ontwikkeld om dit probleem op te lossen.

Standaard toepassingen installeren

Linus Torvalds wil nog steeds de Linux desktop; Linux Foundation introduceert nieuwe Linux certificeringen; Linux kernel source code repositories krijgen betere beveiliging

Er is geen teken van UnityNext / Unity 8 in deze beta, zelfs als een voorbeeld. Ubuntu 14.10 nog steeds loopt Unity 7 (versie 7.3.1 om precies te zijn) en, in ieder geval voor de desktop, is de veel-hyped doel van de convergentie begint te lijken een steeds terugwijkende doelwit. Unity 8 gaat hand-in-hand met de Mir-display server, en in een Q & A na zijn keynote speech voor de vUDS (virtuele Ubuntu Summit Development) maart, Mark Shuttleworth zei dat hij niet verwachten nu Mir als standaard op het bureaublad tot Ubuntu 16,04 LTS zo snel (ongeveer 29 minuten in de video).

Echter, zoals Shuttleworth opmerkt, Mir is nu al het display server voor Ubuntu op smartphones en tablets – platforms, waar Canonical heeft een beperktere en meer gedefinieerde gebied van hardware om te ondersteunen. Een mogelijke struikelblok in het pad van Mir’s kunnen blijken om de terughoudendheid van grafische chip bedrijven te ondersteunen in hun chauffeurs. Een voortdurend bijgewerkte pagina op de Ubuntu Wiki geeft Mir-compatibele grafische kaarten, deze pagina bevat ook instructies voor het installeren van Mir in zijn huidige vorm ontwikkeling, moet u een grafische kaart te testen op compatibiliteit.

De officiële release schema voor Ubuntu 14.10 (Utopic Unicorn) toont een tweede beta op 25 september en de uiteindelijke release op 23 oktober. We zullen verslag uitbrengen over eventuele significante wijzigingen voor elke mijlpaal.

Dagelijkse build installeert beelden zijn beschikbaar – deze moeten worden gebrand op een dvd of USB-drive voor de installatie omdat ze niet passen op een cd. Ubuntu 14.10 is nog in ontwikkeling, dus het is niet aan te raden dat de bèta’s worden gebruikt voor de productie of bedrijfskritische taken.

Ubuntu 15.04 voor de desktop, die het gevolg is voor een release aan het einde van april 2015, moet nog een allitererend ‘Adjective Animal’ codenaam ontvangen.

Toegevoegd op 29 augustus 2014

Zoals hierboven vermeld, is er geen opgenomen voorbeeld van de voorgestelde geconvergeerde desktop in deze versie. Echter, Canonical heeft een voorbeeld gemaakt Unity 8 op Mir sessie voor Ubuntu 14.10 beschikbaar als een aparte ISO-download voor evaluatie en testen. De Unity Desktop Next beschikbaar is geweest als sinds juni een dagelijks bijgewerkte afbeelding. Volgens Unity8DesktopIso pagina de Ubuntu Wiki’s: “Het doel is het opvoeren van de kwaliteit van de unity8 desktop, zonder te destabiliseren onze huidige omgeving Daarvoor gaan we het een unity7 houden en voegt een nieuwe voor unity8 op het bureaublad, dat. nieuwe iso moet de standaard één voor 16.04 te worden. ”

Een DVD-R of USB-station is vereist om de ISO tegemoet te komen. Naar aanleiding van de laars van de gebruikelijke Ubuntu opties Trial, zonder te installeren of te installeren worden gepresenteerd.

In tegenstelling tot de huidige bèta van Utopic Eenhoorn, die nog steeds gebruik maakt van de Ubuntu-ontwikkelde Parvenu init daemon, heeft Ubuntu Desktop Volgende overgestapt naar systemd. Als het als Trial op een aantal van onze (weliswaar nu eerder volwassen)-test-pc’s, systemd geschopt verschillende foutmeldingen en de host login was voor zover we konden krijgen. Net als op de Unity8DesktopIso pagina aangegeven onder Bekende problemen: “Als het beeld laarzen naar een host login, is het waarschijnlijk dat de unity8 sessie niet wil starten (dat is het geval in VM’s bijvoorbeeld).”

We waren meer succesvol als we kozen voor een volledige installatie, maar op dit moment Ubuntu Desktop Next is nog in een zeer vroeg, rudimentair stadium van ontwikkeling en de interface loopt nog steeds in de telefoon-modus. Touch gebaren van de randen van het scherm lijken te verwachten en lanceerde apps draaien in full-screen modus. Er is geen screenshot nut, dus we waren niet in staat om bijvoorbeeld screenshots te maken.

Tot nu Ubuntu releases te installeren op zijn geweest en geleverd acceptabele prestaties, zelfs op oudere machines. Hopelijk zal dit niet veranderen wanneer de volledig geconvergeerde desktop komt op gang.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Browsers: Mozilla Firefox en de Ubuntu-Browser

UnityNext en Mir

Wat is het volgende?

Ubuntu Desktop Volgende 14.10 (Utopic Unicorn), ontwikkeling voorvertoning

Linux