Uber drivers versnelling hoger schakelen om een ​​vergunning in Perth

Nieuwe hervormingen transport op de westkust van Australië zal resulteren in Uber drivers die een speciale vergunning voordat zij wettelijk in de straten van Perth kan cruise.

De Western Australia regering heeft nieuwe hervormingen die stuurprogramma’s voor ride-booking diensten zullen zien zoals Uber dragen afzonderlijke “omnibus” licenties, die naar verwachting de kosten AU $ 272 geïmplementeerd.

In Perth, is een taxi plaat ter waarde van ongeveer AU $ 220.000 en in een poging om de WA taxi ecosysteem in het kielzog van de nieuwe regels van de staat te compenseren, zal taxi plaat eigenaren vergoeding van AU $ 20.000 voor elke plaat ontvangen.

honoraria Taxichauffeurs ‘zal worden verlaagd onder de hervormingen, zullen er veranderingen aan het maximum aantal platen een individu kan bezitten, en taxichauffeurs zullen ook toegang tot de “transitie-ontberingen” fondsen.

Volgens de minister van Transport Dean Nalder, de grote winnaar onder de nieuwe hervormingen van de klant, eraan toevoegend dat de veranderingen meer keuze en een veilige en betrouwbare service voor klanten zou bieden.

“Het is ook evident klanten willen meer keuze en gemakkelijker toegang tot on-demand diensten en de huidige regelgeving niet geschikt voor deze belangrijke behoeften van de klant,” zei Nalder.

We moeten de regelgeving te zorgen voor on-demand vervoer in de 21ste eeuw wordt gebracht.

De nieuwe vergunning vereist voor Uber bestuurders neemt de totale kosten van een individu op de weg te krijgen tot AU $ 800, een vergoeding Uber protesteert.

GoCatch CEO Ned Moorfield voelt ook de omnibus-licentie is een onnodige kosten voor ride-booking chauffeurs.

“Hoewel we zijn blij om te zien de WA regering aanzet te geven tot wijzigingen in de groeiende vraag naar meer flexibele, gemakkelijke en kosteneffectieve transportmogelijkheden te voldoen, hebben we het niet eens met de introductie van de kostbare ‘omnibus’ license,” zei hij.

Door de toevoeging van deze onnodige belasting op drivers, zal de wetgeving potentiële coureurs houden van de markt en leiden tot een lagere kwaliteit van de dienstverlening voor iedereen.

Eerder dit jaar, GoCatch lanceerde zijn eigen ride-boeking service, GoCar, om rechtstreeks te concurreren met Uber.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Op het moment, Moorfield zei dat de lancering van GoCar was in directe reactie op de hervormingen van de New South Wales regering heeft tot op het punt om het vervoer industrie wijzen op het einde van vorig jaar, waarin ridesharing diensten zoals zagen als Uber erkend als juridisch.

In reactie op de nieuwe WA hervormingen Moorfield zei hij wil zien meer overheden volgen de in NSW voorbeeld, waarvan hij denkt dat toelaat de concurrentie, innovatie en groei te komen zonder te worden verstikt door “willekeurige kosten”.

Gisteren, een Uber coureur uit Melbourne won zijn beroep tegen een veroordeling voor het bedienen van een commercieel personenauto zonder vergunning.

De beslissing door een Victoriaanse County Court rechter uitgereikt op woensdag daadwerkelijk legaliseert de rit-booking app in de staat.

Ondanks de maas in de wet, Victoria nog steeds niet weet wat te doen met Uber meer dan een jaar na de belofte van een besluit over de rit reserveren diensten zou worden overhandigd “binnenkort”.

Victoria is lippen stijf op elkaar over de Uber beleid geweest, sinds de aankondiging in september dat het voorbereiden was om de dienst te regelen amid zorgen van de lokale taxi-industrie.

De toestand van de OV-minister Jacinta Allan zei donderdag dat het uitzoeken wat te doen met Uber is het nemen van de Labour-regering veel langer dan verwacht.

“Ik teleurstellend kan je niet een exacte tijd te geven op dat, omdat we zijn nodig om meer werk en de rechtbank gisteren zaak doen toevoegt aan dat het werk, omdat het de complexiteit van het onderwerp te benadrukken,” zei Allan 3AW.

Een panel van deskundigen gekeken naar ride-boeking en de resultaten ervan aan de regering in augustus 2015 overhandigd, maar Allan zei dat de bevindingen waren niet overtuigend.

Als gevolg daarvan is een groep van Victoriaanse ministers nu belast met de verantwoordelijkheid uit te werken hoe te reguleren Uber.

“Terwijl andere landen hebben gesproken over het reguleren van ridesharing, de drie staten die praten in deze ruimte – hebben geen van hen alle wetgeving aangenomen,” zei Allan.

Consument advocaat associate professor Jeannie Paterson zei dat de rechtszaak te winnen misschien niet zo ingrijpend als sommigen misschien zou verwachten, maar het bleek Uber was niet weg.

“Ik denk dat het wel een reëel prompt aan de overheid, om maar een beslissing over wat het gaat doen in plaats van dithering”, aldus Paterson.

De Australian Capital Territory gelegaliseerd Uber-achtige diensten een dag nadat de Victoriaanse regering aankondigde dat hij op zoek naar het, waardoor het de eerste staat of gebied, de service, het groene licht te geven.

Op het moment, ACT minister bijstaan ​​van de Chief Minister vervoer Reform Shane Rattenbury zei dat de hervorming van de taxi-industrie maakte deel uit van een bredere hervorming van het openbaar vervoer, met de overtuiging dat klanten toegang tot veilige, flexibele en betaalbare ridesharing diensten zal geven, terwijl ook het verminderen van kosten voor taxichauffeurs, eigenaren en passagiers.

Met ingang van 1 juli 2016, zal Uber-achtige diensten ook worden toegestaan ​​om te werken in Zuid-Australië, met Premier Jay Weatherill wordt bevestigd in april dat er wijzigingen zijn aangebracht in de stand van de taxi en de chauffeur het voertuig industrie om gezonde concurrentie uit te nodigen.

Queensland en de Northern Territory zijn beide verboden ride-booking services uit bedrijfsactiviteiten in hun respectieve staten, met 51 Brisbane drivers rekken tot meer dan AU $ 120.000 waard van de boetes tijdens een lang weekend eerder deze maand.

De Brisbane blitz kwam na de deelstaatregering vorige maand aangenomen nieuwe wetgeving om hard op Uber drivers, die een verhoogde boetes en meer bevoegdheden voor verkeershandhaving officieren inbegrepen.

AAP

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren