Twitter aandelen 2016 diversiteit doelen voor het inhuren van vrouwen, minderheden ondervertegenwoordigd

Na de voorsprong van Pinterest in juli, heeft Twitter een eigen doelen gepubliceerd om de diversiteit van haar personeelsbestand te verbeteren tussen nu en 2016.

De in San Francisco gevestigde bedrijf streeft om de vertegenwoordiging van vrouwen te verhogen tot 35 procent in de wereldwijde personeelsbestand, evenals 11 procent gedekt door ondervertegenwoordigd minderheden.

In de VS, 55 procent van Apple’s werknemers zijn wit, terwijl 70 procent van de werknemers wereldwijd is man.

“Als we vooruit kijken, zien we kansen in plaats van een uitdaging: een kans om een ​​platform en een bedrijf dat beter de diverse gemeenschap op Twitter en de steeds diverser een op Twitter zal dienen op te bouwen,” schreef Janet Van Huysse, vice-president van de diversiteit en integratie op Twitter, in een blogpost op vrijdag.

Net als vele andere tech reuzen in Silicon Valley en daarbuiten, Twitter heeft zeker zijn werk geknipt voor.

Het sociale netwerk eerste onthulde haar werkplek demografische gegevens in een rapport in juli 2014.

Op het moment, het genderevenwicht was lachwekkend in een ineenkrimpen-waardige manier als 90 procent van alle tech-gekwalificeerde banen bij Twitter op dat moment werden gevuld door mannelijke medewerkers. De kloof is slechts licht geslonken tot 87 procent man, 13 procent vrouw.

Twitter is het handhaven van een pragmatische doel van het stimuleren van de vertegenwoordiging van vrouwen in tech rollen naar 16 procent volgend jaar.

het bedrijf de doelstellingen voor het plaatsen van meer minderheden (alleen in de Verenigde Staten) in tech en leidinggevende functies zijn meer conservatief.

De meest recente cijfers tonen tech geschoolde banen worden overweldigend gevuld door witte (56 procent) en Azië (37 procent) werknemers, met alle anderen (vooral die van Spaanse en Afro-Amerikaanse afkomst) goed voor slechts single-digit punten op de kaart.

In 2016, is Twitter gericht op vertegenwoordiging gezamenlijk te stimuleren in tech banen tot negen procent met zes procent in leidinggevende functies, hopend op een totaal van slechts 11 procent van de beroepsbevolking in het algemeen.

Twitter verdedigde het heeft gewerkt met een aantal programma’s het hele land om deze statistieken te verbeteren. De sociale media merk merkte hij ook van plan aan te werven op historisch zwarte Hogescholen en Universiteiten en Latijns-serving instellingen dit najaar.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Grafiek via Twitter

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek