Telewerken te testen werkgevers en planners

Nieuw-Zeeland heeft eindelijk rond te markeren de eerste week telewerken.

Hoewel het concept van het werken vanuit huis is al tientallen jaren, zijn tijd is eindelijk gekomen, nu we hebben de middelen om het gemakkelijk te maken.

Vorige week, Cisco’s Nieuw-Zeeland country manager, Geoff Lawrie, zei dat telewerken productiviteitswinst zou kunnen brengen van 25 procent naar 30 procent.

Lawrie betoogde dat werknemers niet zou worden afgeleid door collega’s thuis, en dat door het opslaan van een lange pendelen, zouden medewerkers zo dankbaar dat ze weer meer dan de helft van die besparing zou geven in extra werk voor hun werkgevers.

Vodafone voegde eraan toe dat bedrijven ook geld besparen door mensen die werken vanuit huis, omdat ze niet zo veel bureaus of zoveel kantoorruimte nodig. In het Verenigd Koninkrijk, volgens Vodafone HR-expert, bedrijven zelfs medewerkers werken vanuit huis voor een paar dagen per week, zoals woon-werkverkeer en kantoorruimte in Londen is steeds te duur.

Het lijkt een win-win voor iedereen, maar er zijn een aantal hindernissen te overwegen.

Hoe zullen managers beheer van hun personeel op afstand en zijn van plan het werk? Het draait allemaal om de resultaten, kregen we te horen.

Er zijn gezondheid en veiligheid, ook. Onder Nieuw-Zeelandse wet, als u vanuit huis werkt, dat wordt uw werkplek, en bedrijven zijn dus verantwoordelijk voor de veiligheid van dat milieu, als goed.

Dan heb je de problemen van wie betaalt voor wat, met de apparatuur die u zou kunnen gebruiken, de verschillende rekeningen voor telefoon, breedband, macht, en ga zo maar door. En wie is verantwoordelijk voor de beveiliging van de gegevens?

Zeker, het lijkt erop dat zowel werkgevers als personeel geconfronteerd met een potentieel mijnenveld, moeten ze kijken naar telewerken als een optie. Sterker nog, misschien moeten ze, met de Nieuw-Zeelandse regering van plan wetswijzigingen om personeel te vragen om flexibele werkmethoden.

Het lijkt erop dat vraagstukken van telewerken, telewerken en flexibele werktijden zullen hebben te worden geworsteld door velen in de komende maanden.

Als Geoff Lawrie bij Cisco gewezen, ultrasnelle breedband zorgt voor eenvoudige werken vanuit huis, samen met alle benodigde gereedschappen videoconferencing. Cloud computing maakt het ook mogelijk gegevens ergens worden opgeslagen, waardoor het makkelijker voor thuiswerkers om alle toegang van het bedrijf informatie die ze nodig hebben.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Met de aangeprezen voordelen, het lijkt erop dat Lawrie zal recht in zijn beweringen dat voor het eerst in de geschiedenis, het werk is niet langer de plek waar we gaan om te werken, we kunnen in plaats daarvan overal werken.

Ik kan alleen maar afvragen of de bevoegdheden die worden dit hebben doordacht.

Ik woon in het centrum van Auckland in een dure doosje, het betalen van boven dollar voor het gemak van het zijn slechts een paar minuten lopen van het kantoor. Maar het is lawaaierig in de CBD, en de flat is krap, dus ik zal bewegen op het einde van het jaar.

Nu, als ik het recht te krijgen om flexibel te telewerken, ik zou wel eens verschuiven 45 minuten naar 60 minuten afstand van de snelweg, waar de accommodatie is zo veel goedkoper, en ik zou een tuin en een mooi uitzicht. Als ik kan werken vanuit huis een of twee dagen per week, zal ik de spits van de buitenste suburbia, de forens riem missen. Het zal zo veel beter.

Lawrie zei dat een dergelijke flexibiliteit zal invloed hebben op hoe we leven en de vorm van onze steden.

Ik heb gesproken met chief Auckland Raad van plan deze week, en de raad beleid is voor high-density behuizing, met veel hoogbouw op het openbaar vervoer economische maken.

De raad eist steun voor dit, maar veel bewoners in de binnenstad buitenwijken vrezen dat hun buurten van karaktervolle villa’s worden geruïneerd door lelijke appartementen, en een compacte stad is al aan het maken eigenwoningbezit steeds onbetaalbaar.

Zodra mensen zich realiseren dat telewerken geeft meer vrijheid over waar te wonen, ik weet zeker dat velen een ruimer huis zal liever met een tuin, in tegenstelling tot een krappe kleine doos, zelfs als het verder weg van het kantoor.

De echte “smart cities” zal niet degenen die de bewoners dwingen tot high-density huisvesting; de echte “slimme groei” zal komen van het geven mensen de ruimte om te ademen, en hen te laten genieten van ruimte en rust in semi-landelijke suburbia, allemaal dankzij telewerken.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen