Telco’s dringen er bij de regering om telco nationale veiligheid wetten te dumpen

De Australische regering heeft de opmerkingen van de grote telecomaanbieders over de telco nationale veiligheid Bill gepubliceerd, met geen aanvaarding van het ontwerp-wetgeving in haar huidige vorm.

Terwijl Telstra en Optus offerde limitatieve lijsten van wat er in de ontwerp-wetgeving moet worden gewijzigd, Vodafone en TPG leverde een compleet smackdown, waarbij de laatste aanbeveling dat “verlating is een betere optie dan amendment”.

In november heeft de overheid vrijgegeven haar tweede exposure draft van de Telecommunicatiewet en andere wetgeving Rekening van het Amendement met aanvullende nationale veiligheid gerelateerde maatregelen die telco’s zou dwingen om informatie over hun netwerken en diensten aan de procureur-generaal van het departement (AGD) te bieden, of het gezicht bevelen, afdwingbaar ondernemingen en burgerlijke sancties zoals boetes.

Onder de voorgestelde wetgeving, vervoerders en het vervoer service providers (CSP’s) “moeten hun best doen” om hun netwerken te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Het wetsvoorstel vesten ook een-informatie te verzamelen macht met de secretaris van de AGD “om toezicht op de naleving en de naleving onderzoek activiteit te vergemakkelijken”, geeft de procureur-generaal met de vage macht om een ​​CSP “direct te doen of een bepaalde zaak niet doen, en schetst handhavingsmechanismen en rechtsmiddelen voor niet-naleving.

Telco’s blijven kwestie te nemen met het wetsvoorstel, ondanks het ontwerp laatste blootstelling [PDF] met daarin een aantal wijzigingen die na raadpleging van de industrie, met inbegrip van het verkleinen van de omvang; onvoorwaardelijk directionele macht in de AG in plaats van de secretaris van het AGD; maken van aanwijzingen van de AG herzienbare, en het verhogen van de uitvoering tijdsbestek van zes tot 12 maanden.

De regering had verhoogde ook de drempel voor de uitoefening van de door te eisen dat een negatieve beoordeling van de veiligheid van de Australische Security Intelligence Organisation (ASIO), evenals die van de AG tevreden te zijn dat de activiteit nadelig is voor de veiligheid, en dat alle redelijke maatregelen zijn genomen om een ​​resultaat te goeder trouw onderhandelen.

Telstra indiening [PDF] is toegetreden die CSP’s bewust zijn van bedreigingen van de veiligheid van netwerken moeten zijn, maar voegde daaraan toe dat ze “moet nog steeds de discretionaire bevoegdheid om de risico’s te beoordelen en weloverwogen beslissingen te nemen op basis van hun kennis van hun netwerken te behouden, rekening houdend met eventuele advies gedeeld door overheid en instanties “.

Telstra bestempeld als de Bill als “werkbaar in praktische zin”, zegt de wijzigingen die eind vorig jaar hebben de wetgeving effectiever gemaakt. incumbent telco van Australië heeft wel een voorstel voor een reeks van aanvullende amendementen.

Eén daarvan was dat artikel 313 (5) moet het toepassingsgebied van wettelijke immuniteit uit te breiden tot CSP’s van burgerlijke aansprakelijkheid te beschermen in de openbaarmaking van informatie aan de overheid in strijd met een verplichting van vertrouwen te danken aan een derde partij. Vodafone is overeengekomen, zegt de Bill niet CSP’s beschermen tegen het risico van de burgerlijke geschillen.

Met betrekking tot het vermogen van de AG om aanwijzingen te geven aan telco onder s315B, Telstra ingenomen met de eis dat de AG te overleggen met een CSP, maar zei dat de AG mag alleen in staat zijn om een ​​richting die “redelijkerwijs noodzakelijk” te elimineren of te verminderen een geven veiligheidsrisico.

Optus, Vodafone, en TPG al betoogd dat s315B geeft te veel gewicht aan beoordeling van de veiligheid ASIO’s boven en ten koste van alle andere besluitvormende factoren, onder overlegging Optus ‘[PDF] suggereert dat een andere factor worden toegevoegd: “Of het netwerk of dienst waarbij de voorgestelde richting van toepassing zou zijn van cruciaal belang is de nationale infrastructuur of een kritische service “.

Voor s315C, die de AG-secretaris in staat stelt om informatie en documenten van CSP’s te verkrijgen, Telstra en TPG betoogd dat omdat er geen ruimte grenzen aan welke informatie kan worden verlangd, kan het tijdrovend, kostbaar en moeilijk voor CSP’s te reageren.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

“De klasse van documenten en informatie die kan worden aangeroepen in afdeling 315C (1) is nog steeds erg groot, en biedt de secretaris van de procureur-generaal met de macht om de telco verlangen om te gaan op een vissersboot expeditie naar de naleving vast te stellen,” TPG betoogde .

In het algemeen, in Australië, de burgers, met inbegrip van corporate burgers recht hebben over hun bedrijf te gaan zonder onredelijke zoeken. Zoekopdrachten zijn over het algemeen onder gerechtelijk toezicht, zoals door warrant. Telco’s moeten niet worden verplicht om alle informatie die de secretaris van de procureur-generaal vraagt ​​om zonder dat de procureur-generaal op zijn minst met bewijs om vast te stellen dat er een schending van de verplichting heeft te bieden.

Optus voegde eraan toe dat het hoofdstuk moet worden gewijzigd, zodat alleen kopieën van documenten, geen originelen, moeten worden overhandigd tijdens de informatie-bijeenkomst proces.

Onder s315C, informatie moet worden de-geïdentificeerd door de AGD alvorens te worden meegedeeld aan een andere persoon dan een Commonwealth officier persoon. Telstra zei dat de overheid verder in het proces van de-identificatie moet gaan, want het is niet voldoende om CSP’s tegen bedreigingen concurrent te beschermen, terwijl Optus gesuggereerd dat de vertrouwelijkheid eisen worden verlengd van die alleen documenten en gegevens die tijdens het verzamelen van informatie uit te breiden tot de eigenlijke kennisgevingen en veiligheidsplannen verkregen bij het begin van het proces.

Alleen Vodafone en internet Australië verhoogde bezorgdheid over het vermogen van de AGD om deze documenten met andere gemenebest officieren in de eerste plaats delen met Vodafone zeggen dat de bepaling is te breed. Volgens haar Internet Australia zei het delen proces opnieuw moet worden gedefinieerd in een meer beperkte wijze, zoals de term “in de zin van veiligheid” is te vaag.

De verplichting voor de CSP’s te doen van hun “best” tot netwerken en installaties te beschermen tegen ongeoorloofde toegang en interferentie, zoals beschreven onder S313 (1A), is ook te breed, volgens zowel Optus en TPG. Optus zei de plicht vraagt ​​om alle nationale en mondiale netwerken en faciliteiten te worden beschermd door CSP’s, en moeten worden verfijnd om gewoon het beschermen van hun eigen netwerken.

TPG voegde eraan toe dat “hun best te doen” is te breed begrip, met telco’s niet in staat om na te gaan wat deze verplichting eigenlijk vereist, dat het opent telco’s aan claims van schending van een wettelijke plicht, en dat “ongeoorloofde toegang” is ook te vaag, zoals de wetgeving vermeldt niet wie kan wie machtiging, in het bijzonder op mondiale netwerken.

Optus gesuggereerd dat de aan tussenpersonen verplichtingen moeten worden verminderd, omdat zij niet dezelfde capaciteit voor de controle als CSP’s hebben.

Onder de voorgestelde wet, in aanvulling op de risico-evaluatie, telco’s zullen worden gedwongen om kennis te stellen veiligheidsdiensten van elke wijziging die zij leveren aan hun netwerken en het beheer van systemen die gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van hun netwerken, en moet voldoen aan de overheid toezicht met betrekking tot de IT-apparatuur die ze kunnen kopen.

“Vooruitgang in de technologie en communicatie zijn belangrijke kwetsbaarheden, inclusief de mogelijkheid te verstoren, te vernietigen, of telecommunicatienetwerken te veranderen en de bijbehorende kritieke infrastructuur, alsmede de informatie op deze netwerken. Beveiligingslekken in telecommunicatie-apparatuur en managed service providers kunnen overheids- en niet toestaan ​​geïntroduceerd -state actoren om clandestiene en ongeoorloofde toegang tot netwerken te verkrijgen en daarmee te extraheren informatie en controle, en te verstoren en mogelijk netwerken uit te schakelen, “de toelichting [PDF] zegt.

[De] nieuwe afdeling 314A van de Telecommunicatiewet schetst de soorten wijzigingen in regelingen die de CAC moet worden gemeld, die omvatten, maar zijn niet beperkt tot: Outsourcing en offshoring regelingen van invloed zijn gevoelige delen van een netwerk en / of de aanschaf van nieuwe apparatuur of diensten gevoelige delen van het netwerk, en wijzigingen in het beheer van diensten.

Optus noemde deze meldingsplicht een “logische trap”, wijst erop dat het moeilijk zal zijn voor CSP’s aan dezelfde beoordeling van de veiligheid als de toegang tot de communicatie coördinator (CAC) vormen wanneer ze geen toegang hebben tot dezelfde informatie.

Bovendien, Optus wees erop dat elke verandering aan een netwerk een risico op interferentie – met TPG toe te voegen dat s314A maakt het effectief een vereiste voor telco’s aan de regering te vertellen over elke wijziging in het netwerk en apparatuur, als er geen is manier voor een telco om te zeggen of een verandering van een meer substantiële risico van bedreiging zal uitvoeren – dus de formulering moet worden gewijzigd om de AG te bemoeien alleen waar sprake is van “een onaanvaardbare beweging in het risicoprofiel geïntroduceerd door de verandering”.

De wet van de Raad van Australië sneeuwbaleffect uit dit te zeggen dat negatieve veiligheidsrisico’s moeten worden onderworpen aan een transparante standaard-of-proof test voor assessments vrij kan worden uitgegeven.

“De specifieke criteria op basis waarvan ASIO hun evaluaties zijn ook grotendeels onbekend, waardoor het onzeker wanneer een cyber risico of gevaar zal worden beschouwd als een voldoende mate van ernst te zijn voor de afgifte van een richting door de AG rechtvaardigen,” de wet van de Raad wees erop.

Zo is het onduidelijk of een risico of afbreuk te doen aan de veiligheid aanzienlijk, waarschijnlijk, dreigend, of van ernstige potentiële impact moet zijn.

“Aantasting van de zekerheid” moet dus ook worden duidelijker omschreven, de wet van de Raad toegevoegd.

Secties 314B en 314D plek “een onaanvaardbaar commercieel risico” op CSP’s, omdat zij niet aangeven wat er zal gebeuren als een CAC niet reageren op individuele aanmeldingen of beveiliging plannen binnen de gestelde termijn, Optus voerde. De perioden dat de CAC kan nemen om te beslissen over individuele aanmeldingen en veiligheid vermogen plannen niet in staat zou moeten zijn om opnieuw worden gestart, omdat ze te lang een proces te creëren, Optus gesloten.

Optus ten slotte vroeg om een ​​te ontwikkelen framing of de CAC is onderworpen aan de regulator prestaties kader van de overheid het beleid, en of KPI’s zal beschikbaar zijn voor de activiteiten van de CAC’s worden gemaakt.

Terwijl Vodafone Hutchison Australia (VHA) overeengekomen dat telco’s moeten coördineren met de overheid om de nationale veiligheid te garanderen, is het sterk oneens zijn met de wetgeving in haar huidige vorm.

“Het is essentieel dat de telecommunicatie-industrie en overheidsinstanties hebben een robuuste, collaborative werkrelatie als het gaat om de nationale veiligheid en het netwerk veerkracht,” Vodafone indiening [PDF] gezegd.

Wat is niet gepast is de oprichting van een nationaal regime effect dat prescriptieve, inflexibel, en bevordert een regering besluitvormingsproces dat niet zorgen voor commerciële en technische flexibiliteit en legt substanital [sic] commercieel risico. Een regime, zouden we kunnen toevoegen, dat geen garantie voor succes biedt in een dynamische en vloeiende wereldwijde TELECOMMUNICATIE [sic] milieu.

Vodafone voerde aan dat de Bill vesten “ongerechtvaardigde significant” bevoegdheden aan de AGD; binnendringt op commerciële beslissingen zonder duidelijke rechtvaardiging, bevat de mogelijkheid voor willekeurige opdrachten, zoals richtingen door de AGD niet om onafhankelijke rechterlijke toetsing of beroep onderwerp; de innovatie ontmoedigen en de uitrol van nieuwe netwerktechnologieën, staat niet voor offshoring, beïnvloedt de keuze en de concurrentie, en is voorstander van grotere CSP’s.

VHA samengevat het wetsvoorstel als met “regelgevende overreach door de relatief onbelemmerde bevoegdheden voorgesteld worden gegeven aan overheidsfunctionarissen om beslissingen te beïnvloeden”.

TPG eigen beoordeling [PDF] van het wetsvoorstel was vergelijkbaar met de telco aanbevelen van de wetgeving geheel worden gedumpt.

Onder andere argumenten, TPG betwist dat telco’s zijn de meest waarschijnlijke bron van de bedreigingen van de nationale veiligheid, die de concurrentie biedt al prikkels voor telco’s aan strenge beveiliging hebben, dat de administratieve rompslomp kosten voor de CSP zal toenemen, en dat de wetgeving ongeautoriseerde toegang niet zal verhinderen tot netwerken, zoals malware en aanvallen van hackers, die TPG genaamd “betreurenswaardig maar waarschijnlijk onvermijdelijk”.

CAC werknemers zal ook niet in de beste positie om telco bedrijfsvoering te begrijpen, TPG gezegd, en de AG in staat is om direct telco’s te schorten of te stoppen met het gebruik of de levering van diensten in het kader s315A het mogelijk maakt voor de relaties tussen de overheid en een bepaalde telco om beslissingen te informeren zonder enige noodzaak voor de AG geïmpacteerd telco’s te raadplegen.

TPG voegde haar stem aan de suggestie van Vodafone dat de uitoefening van de macht van de AG om een ​​dienst op te schorten moet worden onderworpen aan gerechtelijk toezicht in plaats van alleen een deel van de uitvoerende arm van het rechtssysteem.

Internet Australië stelde ook voor [PDF] dat een herziening van de wetgeving door de parlementaire Paritair Comité voor Veiligheid en Intelligence worden uitgevoerd na drie jaar, en dat de AGD behouden gedetailleerde verslagen van de maatregelen die naar aanleiding van deze wetgeving om hetzelfde te verstrekken parlementaire commissie per jaar.

De last van de kosten moet nog door de overheid te worden vermeld, TPG gewezen – iets wat ook door de gezamenlijke indiening van industriële organisaties aangesproken, en door Vodafone.

“VHA deelt de bezorgdheid van de industrie groepen over de lopende kosten in verband met de invoering van deze regeling en de bijkomende administratieve rompslomp zal introduceren,” aldus Vodafone.

VHA draagt ​​reeds een aanzienlijke regelgevende kosten overhead via een reeks van recente imposts industrie worden geplaatst als gevolg van de recente initiatieven van de overheid in de vorm van de verplichte twee jaar bewaren van gegevens regeling, online copyrightkennisgeving regeling, en de nieuw regelgevend website-blocking regime, die alle opdrijven kosten die dan eventueel moeten worden doorberekend aan de consument.

De TSSR wetgeving zal een verdere belangrijke regulerende kosten overhead toe te voegen.

De financiële impact wordt geraamd op lopende kosten van AU $ 1.600.000 per jaar voor ASIO en de AGD to bron en het beheer van de regeling – maar als telco’s nodig zijn om systemen en netwerken weer op te bouwen om te voldoen, alsmede de middelen te besteden aan het produceren van grote hoeveelheden van de documenten op verzoek van de AGD’s, kan dit hun eigen uitgaven drastisch te verhogen.

De gezamenlijke indiening [PDF] van de Communications Alliance, Australische Information Industry Association (AIIA), Australian Mobile Telecommunications Association (AMTA), en de Australische Industry Group (Ai Group) zei dat het doel van de wetgeving is onduidelijk, de naleving wordt voorkomen dat CSP’s reageert voor inbreuken cyberbeveiliging in een tijdig, en de reikwijdte is te breed dankzij vage formulering.

De wet van de Raad van Australië toegevoegd [PDF] dat als gevolg van deze brede, vage scope, de wetgeving is eigenlijk in strijd met de beginselen van de rechtsstaat, want het is niet gemakkelijk bekend en beschikbaar, of bepaalde en duidelijk.

De indiening [PDF] van betaaltelevisie provider Foxtel gewoon wilde uitzenden en content diensten gescheiden van telco services in de definities onder de wetgeving, zodat het niet onderworpen aan de voorschriften in het kader van het wetsvoorstel zou zijn.

“Foxtel streeft wijzigingen van secties 313 (1A) en 313 (2A), die uitdrukkelijk zijn vrijgesteld telecommunicatienetwerken en voorzieningen ‘, voor zover deze worden gebruikt voor het uitzenden van diensten en content diensten zoals omschreven in de Broadcasting Services Act 1992 leveren’, ‘Foxtel schreef.

Overheidsinstelling de dienst van de Australische Information Commissioner (OAIC), ondertussen, was ingenomen met de ontwerp-wetgeving [PDF], zeggen dat de regering had alle aanbevelingen die tijdens de vorige ronde van het overleg geïmplementeerd.

Wanneer de eerste regeling aankondiging, zei de overheid het noodzakelijk vanwege de toenemende hoeveelheid gegevens op netwerken.

“Overheid en bedrijfsleven in toenemende mate het opslaan en communiceren van grote hoeveelheden informatie over en over telecommunicatienetwerken en faciliteiten”, aldus de toelichting.

Telecommunicatienetwerken en faciliteiten ook door hun aard houden informatie van gevoelige aard, die informatie over het netwerk zelf omvat, bijvoorbeeld legale interceptie systemen, klant facturering en management systemen, die, indien onrechtmatig betreden, kunnen gevoelig rechtshandhaving operaties onthullen of de locatie van mensen zoals politici of beschermde personen. Deze informatie vormt een rijke intelligence doel voor degenen die wensen te Australische belangen schaden.

Om deze redenen, de telecommunicatie-netwerken en infrastructuur van de vervoerders, vervoer service providers, en het vervoer dienst tussenpersonen aantrekkelijk doelwit en voor spionage, sabotage, en buitenlandse inmenging activiteit statelijke en niet-statelijke actoren.

In de toelichting staat dat op dit moment, de overheid beheert de nationale veiligheid risico’s door middel van samenwerkingsafspraken met de telco-industrie, en dat dit wetsvoorstel gewoon zal formaliseren deze regelingen en ervoor te zorgen dat de nationale veiligheid prioriteit krijgt boven commerciële belangen. Zij voegde daaraan toe dat de uitrol van het National Broadband Network (NBN) zal “vergroot” de risico’s.

Minister-president Malcolm Turnbull en de procureur-generaal George Brandis had eerder gezegd dat deze nieuwe bevoegdheden “zal alleen gebruikt worden als een laatste redmiddel, om het nationale belang te beschermen”, maar voerde de veranderingen die nodig zijn voor de Australische nationale veiligheid zijn het gevolg van toename van het aantal online aanvallen van “natiestaten en hacktivisten”.

De telecommunicatie-industrie ook sprak zich uit tegen de wetgeving in juli.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice