Tech zal uiteindelijk geven Nieuw-Zeeland met de diversiteit die het nodig heeft

De kwestie kwam aan de orde weer na de Fonterra; melkpoeder besmetting schrikken; Commentatoren zei dat het schandaal belicht hoe Nieuw-Zeeland de economie was niet alleen gedomineerd door één industrie (melkveehouderij), maar ook een bedrijf (Fonterra).

Dus als Fonterra niest, het gehele Nieuw-Zeelandse economie verkouden.

Leidt de heffing werd Paul Brislen, chief executive van de Telecommunications Users Association van Nieuw-Zeeland.

Brislen aangeprezen IT als een economisch wondermiddel, en gaf een persoonlijk manifest van overheidsmaatregelen, belastingvoordelen, meer IT-opleiding, meer uitgaven in de IT-infrastructuur, en ga zo maar door.

Hij werd herhaald door journalist Toby Manhire, die opmerkt dat eerdere pogingen om de IT-sector te stimuleren niet echt veel voor.

Net als ik, Manhire herinnert zich waarschijnlijk die Knowledge Wave talkfests 10 jaar of zo geleden, toen Labour Helen Clark was, maar een rookie premier.

De Nationale geleide regering dat haar vervangen heeft haar eigen programma’s, in aanvulling op de Ultra Fast Broadband (UFB), maar toegegeven, het is nog aan het publiek verbeelding op manieren die we kunnen hopen te vangen, en wordt gezegd te hebben plaatsgevonden in Finland en andere plaatsen.

Toch, dingen zijn waarschijnlijk niet zo somber als ze voor het eerst zou kunnen verschijnen.

Nieuw-Zeeland ervaart iets van een, Dotcom Boom, met hoogtechnologische bedrijven druk bezig het aantrekken van kapitaal op de markten aan extra personeel, meer onderzoek te financieren en om hun spullen in meer overzeese markten geselen.

Accounting software bedrijf Xero is aanzienlijk gegroeid in de afgelopen jaren, met een marktkapitalisatie bereiken van NZ $ 2000000000 op keer, en de snelle groei is ingesteld om verder te gaan als het financiert verdere uitbreiding van de verkoop.

De retail / POS wereld heeft ook een andere ster, Vend, die is welvarend en het maken van grote stappen.

Er zijn ook andere sterren, ook, met name de Wynyard Group, scoren wint met een bereik van overheidsinstanties in Australië, de VS en Europa.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Onlangs heeft het en andere Kiwi software bedrijven vormden een “Security Alliance” om meer export te grijpen.

Deze samenwerking wordt ook weerspiegeld in een “Launch Pad ‘in San Francisco met een aantal Kiwi technologie bedrijven te breken in de Amerikaanse markten.

Het is allemaal voorspelt veel goeds voor de toekomst.

Inderdaad, dit alles komt als verschillende rapporten benadrukken een groeiende tech sector Nieuw-Zeeland, met een grote beloning en recordbrekende export.

Onze computerspelletjes sector groeit snel, ook.

Brislen is juist in klagen dat Nieuw-Zeeland exporteert momenteel een “fractie” van de uitvoer van zuivelproducten, maar er is genoeg goed nieuws die er zijn om optimistisch te zijn.

De snelheid van de groei lijkt te worden oppakken. Nieuw-Zeeland heeft een verse partij van nieuwe en rijzende sterren.

En in tegenstelling tot Finland, die over-afhankelijk is van Nokia werd, hebben we dat het bedrijfsleven diversiteit van het land nodig heeft, zelfs als we willen er iets sneller dan ons huidige tempo kunt krijgen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering