Syntheo op ‘materiële schade’ op te nemen te midden van uitgebreide trading halt toe te roepen

National Broadband Network (NBN) aannemer Dienst stream zal waarschijnlijk blijven in een trading halt toe te roepen tot het zijn volledige jaar de financiële resultaten in augustus releases, te midden van de discussies over de toekomstige regelingen voor de joint venture Syntheo en NBN Co.

Dienst Stroom ging in een trading halt toe te roepen, in het begin van juni, te midden van bezorgdheid over de telecommunicatie-tak van het bedrijf, en Syntheo, service Stream joint-venture met Lend Lease.

Er werd gemeld dat de Dienst Stroom en Lend Lease zijn op zoek naar de joint venture, met Service stream scherp eindigen voor Lend Lease te halen de resterende bouwwerkzaamheden.

Syntheo is al gedwongen om terug te geven de bouw contract voor de NBN, in de Northern Territory, nadat het werd onthuld in februari dat NBN Co haar doelstelling voor gebouwen goedgekeurd door de eind juni als gevolg van vertragingen met Syntheo’s bouwwerken in de zou missen Northern Territory, West-Australië en Zuid-Australië.

Dienststroom zei dat het nu “in hoofdzaak gesloten” een herziening van de Syntheo project, en er zal een materieel verlies in het boekjaar 2013 die eraan verbonden zijn. De organisatie zei dat er nog steeds lopende besprekingen met betrekking tot de toekomst van Syntheo, afspraken met NBN Co op voltooiing van het project aannames, en de onderhandelingen met de banken over de herfinanciering.

De trading halt was te wijten vandaag worden opgeheven, maar de service Stroom verzocht de Australian Securities Exchange (ASX) uit te breiden, met geen einddatum genoemd. Het bedrijf zei echter dat het zou verwachten dat de stilstand tegen de tijd dat het bedrijf brengt haar financiële jaarresultaten 2013 op woensdag 15 augustus, 2013 op te heffen.

Vorige week; NBN Co aangekondigd, dat het glasvezelnetwerk gaat nu meer dan 207.000 gebouwen. Tot 55.000 van deze panden worden verondersteld te zijn wat NBN Co termen als “dienst klasse nul”, wat betekent dat terwijl het gebouw technisch is geclassificeerd als zijnde “geslaagd”, het kan niet nog een dienst op de NBN bestellen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data