Symantec, Kaspersky verduidelijken China verbod

Symantec en Kaspersky zijn meldingen van hun producten zijn volledig verboden door de Chinese overheid weerlegd, zeggen dat de beperkingen alleen voor agentschappen gefinancierd door de centrale overheid en zijn exclusief lokale overheden en grote ondernemingen.

De Amerikaanse en Russische IT-security leveranciers reageerden op meldingen van hun, producten was verwijderd, uit een lijst met leveranciers van antivirussoftware goedgekeurd te verkopen aan overheidsinstellingen.

Kaspersky Lab, hoewel, erkende China nu beperkt de aanschaf van software van buitenlandse bedrijven, volgens een China Daily verslag. “De Chinese centrale regering Procurement Center haar aantekeningen tijdelijk ingetrokken van alle buitenlandse security software-aanbieders, waardoor er slechts Chinese leveranciers op de goedgekeurde lijst”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Echter, deze beperking alleen van toepassing op nationaal niveau instellingen die financiering komt van de centrale overheid budget inkoop en omvat niet de lokale overheden of grote ondernemingen.

US-based Symantec zei ook dat de producten niet was verboden door de Chinese overheid, en merkt op dat de beperkte lijst alleen van toepassing voor “bepaalde soorten procurement”. Zij voegde daaraan toe dat het “te onderzoeken” rapporten suggereren anders en zou blijven om te bieden voor de overheid projecten in China.

Onder verwijzing naar Matthew Cheung, Gartner’s research director van de infrastructuur software markt, zou het rapport beperkingen opgelegd door de Chinese regering niet leiden tot aanzienlijke financiële verliezen voor zowel beveiligingsbedrijven op de korte termijn. De analist merkte op dat de publieke sector goed voor een klein deel van de bedrijven ‘business in China.

Cheung zei: “De meerderheid van de zakelijke Kaspersky’s wordt bijgedragen door de consument in plaats van zakelijke gebruikers, en als je kijkt naar Symantec, slechts 20 procent van de omzet komt uit de informatiebeveiliging business.”

De Chinese regering eerder deze week ook; verwijderd 10 Apple-producten, waaronder de iPad en MacBook, van de lijst van goedgekeurde punten voor de inkoop. Geïnitieerd door de National Development and Reform Commission (NDRC), het verbod was naar verluidt als gevolg van bezorgdheid over de veiligheid.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Beijing eist US Huawei spionage uitleggen; Zult u uw servers te kopen van een Chinees bedrijf;? Amerikaanse tech bedrijven naar China bedrijf dip zien te midden van NSA schandaal; Aziatische bedrijven moeten niemand anders dan de tech vertrouwen; Bill Clinton roept China, VS om ‘te vertellen de waarheid ‘over spionage

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen