SuSE Linux 8.1 Professional Review

SuSE Linux 8.1 biedt de best uitziende desktop Linux-distributie rond. Gemakkelijk te gebruiken en goed georganiseerd, dan voert hij ook voldoende. De installatie is zo glad en overzichtelijk, in feite, dat dit alleen al verdient overweging door Windows die-hards. Met twee versies – de £ 59 (. Incl BTW) Professional pakket of de £ 39 (incl. BTW) Personal versie – SuSE 8.1 is veel goedkoper dan Windows en is nog zuiniger dan de $ 129 (~ £ 82) LindowsOS 3,0 . We willen graag een betere ondersteuning voor de GNOME desktop omgeving te zien, maar SuSE Linux maakt verteerbaar voor een ervaren Windows-gebruiker en overtreft Red Hat 8.0 in zowel de installatie en interface. Als je klaar bent om over te schakelen naar Linux bent, over te schakelen naar SuSE.

Installatie en configuratie; Vanaf het begin, zult u ontdekken dat SuSE Linux 8.1 Professional juist is ontworpen voor de would-be Windows bekeerling. Zijn ultra-vlotte installatie routine van zowel CD of DVD – die beide zijn opgenomen in het pakket – Het aanbod om automatisch het formaat van een bestaande Windows-partitie om ruimte te maken voor Linux als een dual boot. Het is zo goed gedragen, in feite, dat het niet eens een poging om alle beschikbare schijfruimte varken. In plaats daarvan, SuSE berekent een redelijk percentage van uw harde schijf, plus een beetje meer ruimte voor toekomstige upgrades en downloads te garanderen, en toch slaagt erin om genoeg ruimte voor Windows om te groeien vertrekken. Merk echter op dat SuSE slechts één partitie FAT32 Windows-installaties kunnen vergroten of verkleinen. Als je alleen hebt NTFS-stations (die waarschijnlijk als u Windows 2000 of NT), dan moet je SuSE handleiding-partitioneren nut, gebruik staan ​​ter beschikking van de setup routine;. Op ons testsysteem, die meerdere FAT32 bevatte en NTFS-partities, SuSE ligt de compatibele vrije ruimte, adviseerde een selectie van Linux-partities, en begon de installatieprocedure. Van daar, SuSE feilloos geïnstalleerd. Het stopte heel paar keer voor input van de gebruiker – meestal om te vragen hoe veel onderdelen die we wilden – en geboot zonder incidenten tot een volledig functionerende grafische gebruikersinterface (GUI). Red Hat, ter vergelijking, niet bijna net zo goed doen.

Interface en het gebruiksgemak; Linux veteranen weten dat het moment van de waarheid met een Linux installeren is vaak het moment dat het X Window GUI opstart – dat is wanneer je elke eerste videokaart moeilijkheden zal detecteren. SuSE had geen problemen met het opsporen van kaarten op een van onze testmachines – een Compaq met een 1.1GHz Athlon en GeForce4 Ti 4200-kaart en een HP met een 500MHz Celeron en ingebouwde video. In feite is het gelukt marvelously in het detecteren van al onze hardware. Het enige probleempje: de GeForce kaart zou niet werken in dual-display mode, zelfs met nieuwe gedownloade drivers van de site van nVidia, maar we hadden hetzelfde probleem met Red Hat, SuSE Launch voor de eerste keer, en kom je aan bij. de standaard desktop, KDE 3.0.3. Windows-gebruikers zullen zich hier thuis voelen, als SuSE sport een startknop, trapsgewijze menu’s voor de toegang tot programma’s en pictogrammen op het bureaublad die open staat voor applicaties, harde schijven en systeem configuratie-opties te onthullen. Met zijn rijke kleuren en gestileerde iconen, de KDE-desktop is weinig minder dan prachtig. SuSE kunt u ook overschakelen naar GNOME, windowmanager (een andere GUI optie) en een paar andere, minder full-featured GUI’s, hetzij door over te schakelen en vervolgens weer aanmelden bij of gaan ze rechtstreeks uit de oorspronkelijke login-scherm. Bovendien, SuSE’s configuratie dialoog is super – goed georganiseerd en informatief, met een schat aan mogelijkheden. Als u regelmatig spelen met de configuratie menu’s in Windows, profiteert u van de nog grotere controle die biedt SuSE;. Wij wensen Linux konden zich eindelijk ontdoen van lelijke schermlettertypen in tekstverwerking en surfen op het web applicaties, maar zelfs niet de super- vriendelijke SuSE beheert dit. In feite, ieders favoriete Linux-browser, Mozilla, is bijna onleesbaar op keer, dus spichtig, dun en scherp zijn de fonts. Konqueror – – die een beter gebruik van anti-aliasing maakt en zorgt voor veel scherper, meer leesbare fonts Gelukkig heeft de Linux-ontwikkeling van de gemeenschap een webbrowser gemaakt. SuSE omvat niet alleen Konqueror, maar ook standaard de browser op start-up – een belangrijke beslissing als SuSE is van plan om Windows-gebruikers die gewend zijn om mooie, duidelijke tekst aan te trekken.

Kenmerken; SuSE 8.1 draait op de Linux kernel 2.4.19 en bevat ondersteuning voor USB 2.0 en FireWire-apparaten. Plus, SuSE wordt geleverd met een schijnbaar eindeloze aanbod van programma’s, variërend van geavanceerde graphics en video tools waarmee nutsbedrijven en servers in overvloed. Het omvat ook de OpenOffice 1.0.1 office suite;. Vanuit een oogpunt van stabiliteit, SuSE is goed maar niet geweldig. In onze informele tests crashte twee keer – niet ongebruikelijk voor elke Linux-distributie die op een PC met de nieuwste hardware. De eerste, niet-cruciale crash gebeurde tijdens een langdurige download van SuSE’s website. De oorzaak van de tweede echter is gerelateerd aan SuSE enige belangrijke probleem: het GNOME ondersteuning. In het bijzonder, feature-rijke e-mailprogramma van GNOME, Ximian Evolution, crashte een paar keer en een keer nam het besturingssysteem naar beneden mee. We hadden geen vergelijkbare problemen met Red Hat 8.0 loopt precies dezelfde versie van Evolution, dus is de conclusie dat SuSE niet goed werken met de GNOME omgeving. Dat is niet al te ernstig, omdat je terug naar de KDE-desktop kunt schakelen, maar u zult missen op Ximian en andere krachtige GNOME-only applicaties.

Service en ondersteuning; Het is gemakkelijk SuSE draaiende te houden. De website biedt tal van downloads en automatische updates. Zoals voor technische ondersteuning, kunt u gratis installatie ondersteuning via e-mail, fax of telefoon (11:00-17:00 op weekdagen) te krijgen voor 90 dagen nadat u de ondersteuning toets (60 dagen voor de Personal Edition) te registreren, maar je zult worden beperkt tot e-mail en web-site support na dat. Geavanceerde ondersteuning, die na de installatie problemen, is beschikbaar via de telefoon op een van beide 46 € (~ £ 30) per incident of £ 1,50 per minuut.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop