Surveillance wetten hoeft te heroverwegen, maar bulk collectie van web data zal blijven

Een luchtbeeld van GCHQ in Cheltenham, UK;. GCHQ / Crown Copyright; UK veiligheidsdiensten moet worden toegestaan ​​om bulk verzamelen van gegevens over de mensen surfen op het web, e-mails en andere communicatie voort te zetten, heeft een officiële beoordeling gevonden.

Het verslag van de onafhankelijke beoordelaar van de wetgeving terrorisme, David Anderson QC van de Britse regering, bleek dat de massa onderschepping van online verkeer door de overheid toezicht bureau GCHQ zou moeten worden toegestaan ​​om verder te gaan, maar onder strengere “strikte bijkomende garanties”.

Key onder die waarborgen is de eis dat de grootste collectie van het dienen of gepensioneerde rechters moeten worden goedgekeurd, zittend op de Onafhankelijke Surveillance and Intelligence Commission (ISIC), het verminderen van de rol van de ministers in het goedkeuringsproces.

Surveillance agentschap geschonden wetgeving van de mensenrechten in de manier waarop zij benaderd NSA intelligentie.

Daarnaast moet veiligheidsdiensten alleen bulk data waar het is gericht op de communicatie van mensen die buiten het Verenigd Koninkrijk op het moment te verzamelen, zei hij. Waar sprake is van de noodzaak om te kijken naar de communicatie van een persoon die vermoedelijk in het Verenigd Koninkrijk, moet een specifiek bevel tot aftappen worden goedgekeurd door een rechter.

GCHQ zou ook moeten zorgen voor “een strakkere definitie van de doeleinden waarvoor zij wordt aangevraagd, gedefinieerd door werkzaamheden of missie doeleinden” met betrekking tot bulk het verzamelen van gegevens, beveelt.

Een nieuwe vorm van bulk warrant, de bulk communicatiegegevens warrant, die zou worden beperkt tot de verwerving van communicatiegegevens, moeten worden ingevoerd, aldus het rapport, dat pleit dit “kan dus een evenredige optie in bepaalde gevallen”.

Het rapport zegt ISP’s en telecombedrijven moeten blijven om de communicatie van gegevens voor 12 maanden. Deze informatie omvat die gemakkelijker te identificeren die gebruikte een computer op een bepaald moment, zoals het IP-adres van een abonnee werd op een tijdstip toegewezen. Het zou ook de details van die gebeld of gemaild wie en wanneer te nemen. De eis werd geduwd door onder de haastig geïntroduceerde Dataretentie en onderzoeksbevoegdheden Act (DRIPA).

Maar Anderson is minder voorstander van voorstellen in toekomstige wetgeving wel de “Snoopers Charter”. Hij zei dat de ISP’s alleen mag worden gedwongen om gegevens over welke sites mensen hebben bezocht als “een gedetailleerde operationele zaak kan worden gemaakt en een strenge evaluatie is uitgevoerd van de rechtmatigheid, waarschijnlijke doeltreffendheid, opdringerigheid en kosten” te houden.

Gegevens die niet “het vertrek- of eindpunt” op het netwerk van de ISP mag niet worden bewaard “voor een overtuigende operationele geval want het is gemaakt (als het niet tot op heden is geweest) en de juridische en technische kwesties zijn volledig dieptepunt “.

Een ander controversieel introductie onder DRIPA, de uitbreiding van de bevoegdheden naar het buitenland communicatiediensten bedrijven die diensten verlenen aan Britse burgers, moet uiteindelijk worden vervangen door een “multilaterale arrangement” tussen de staten die de toegang tot informatie die over de grenzen heen, aldus Anderson.

Anderson zegt dat een nieuwe wet met betrekking tot het verzamelen van gegevens online is nodig, zowel om de mogelijkheden van de rechtshandhaving te verbeteren en om de individuele privacy beter te beschermen.

“De huidige wet is versnipperd, obscure, onder constante uitdaging en variabele in de bescherming die zij biedt de onschuldigen. Het is tijd voor een schone lei. Dit rapport is bedoeld om te helpen het Europees Parlement komen tot een world-class kader voor de regulering van deze sterke en vitale krachten, “zei hij.

In een reactie op de onthulling door NSA klokkenluider Edward Snowden dat westerse veiligheidsdiensten waren bezig met massa-surveillance, Anderson zei: “Een impact van de lekken in de Snowden Documents in het Verenigd Koninkrijk is dat ze beschadigd zijn de mensen het geloof in de veiligheid van hun data.”

Eric King, adjunct-directeur van de campagne lichaam Privacy International, zei: “We juichen verslag David Anderson als we juichen het verslag ISC van slechts een paar maanden geleden de ISC belde onze surveillance wetten ‘onnodig ingewikkeld’ David Anderson noemt ze ‘ondemocratisch’.. . Het bericht kan niet duidelijker zijn: groothandel hervorming van het toezicht op de wetgeving van groot-Brittannië is nodig “.

De 379-pagina’s tellende rapport, waarin verschillende andere aanbevelingen maakt, zal naar verwachting worden gebruikt om toekomstige wetgeving op de hoogte.

GCHQ massa internet surveillance onwettig was, zegt tribunaal; Privacy ingesteld op de grootste slachtoffer van de Britse verkiezingen, als “charter snoopers ” returns zijn; Mass surveillance zaak tegen Britse overheid koerst hoogste rechtbank van Europa

Lees verder

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Dataretentie

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen