Sun Solaris 10 Beoordeling

Voor Sun klanten upgraden naar Solaris 10 is veel meer een ‘no-brainer’, en voor een aantal zeer goede redenen. Om te beginnen, het is sneller dan alle vorige Solaris implementatie, met een gelikte nieuwe IP-stack slechts één van de vele prestatieverbeteringen. Plus het is een stuk veiliger, met een nieuw geïntegreerd cryptografische kader op basis van de Trusted Solaris product. De Role Based Access Control (RBAC) technologie, introduceerde een paar releases rug, is ook uitgebreid naar nauwkeurige controle over zowel de gebruikers en processen te geven, terwijl de toepassingen en diensten nu binnen hun eigen virtuele executie ruimte met behulp van Solaris Containers kunnen worden geïsoleerd (voorheen N1 Grid Containers).

Kenmerken; Er zijn verschillende opmerkelijke vooruitgang van de beschikbaarheid voorzijde ook, met inbegrip van ‘voorspellende self healing’, die het besturingssysteem in staat stelt te identificeren en automatisch herstellen van een scala aan hardware en software fouten. En voor ontwikkelaars is er een nieuwe geïntegreerde debugging tool genaamd DTrace waarmee programmeurs en systeembeheerders precies zien wat er aan de hand, terwijl toepassingen uitvoert;. Solaris 10 ziet ook de officiële release van JDS 3.0, Sun’s Gnome-gebaseerde Java Desktop System, en de opstanding ter ondersteuning van de x86-platform, evenals eigen UltraSPARC-processors van Sun. Bovendien heeft de zon ervoor gekozen om Solaris 10 gratis te downloaden en te maken met claims te kunnen Linux-applicaties native draaien op het nieuwe OS, is duidelijk het maken van een spel voor de zakelijke open source markt. Helaas is het op dit punt dat de Solaris propositie begint om wat te verliezen van zijn glans. Ja, u kunt downloaden en installeren, net als Red Hat en SuSE Linux, maar de overeenkomsten te beëindigen, waardoor Solaris 10 veel minder van een voor de hand liggende keuze voor bedrijven op zoek naar een Linux alternatief.

Installatie en configuratie; Om te beginnen, is het belangrijk om te begrijpen dat je nog steeds te maken met een eigen OS hier. Tuurlijk, kunt u deze downloaden en uitvoeren voor gratis (als je de tijd en bandbreedte om alle vier de CD-ROM-images te downloaden heb!), Maar een volledige open source release is het onwaarschijnlijk om te verschijnen voor bepaalde tijd. En hoewel de zon wil graag steun benadrukken voor het hele gamma van x86-platforms, waaronder de nieuwste 64-bit AMD en Intel-processors, het ontbreken van al die open source-ontwikkelaars karnen code betekent dat de hardware compatibiliteit is niet zo universeel als het is met de meeste Linux-distributies; We hebben geprobeerd het installeren van de software op een aantal verschillende systemen – van de oudere Pentium III-pc’s naar de nieuwste en beste Xeon server hardware – en ervaren veel van de fundamentele problemen met de compatibiliteit.. Deze varieerden van een botsing tussen het installatieprogramma en de CD-ROM drive om – waar we konden krijgen die aan het werk – een mislukking te erkennen het netwerk of de opslag adapters worden gebruikt. We hebben ook crashes bij het gebruik van USB-apparaten en had zelfs problemen met het installeren Solaris 10 in een virtuele machine omgeving. Echter, we uiteindelijk krijgen om te werken met de nieuwste VMware Workstation 5 vrijkomen die specifiek voorziet (indien ondersteund) Solaris-ondersteuning.

Linux compatibiliteit; De beroemde Linux compatibiliteit, gebaseerd op een technologie genaamd Janus, niet helemaal aan de verwachting van beide. In haar voordeel, Janus biedt compatibiliteit op de kernel-niveau, die het mogelijk maakt om optimaal te profiteren van alle nieuwe functies – waaronder container virtualisatie. Het staat ook Linux-applicaties native draaien met een minimale prestaties overheadkosten. Helaas is de eerste release is beperkt tot de behandeling van 32-bits applicaties, met compatibiliteit alleen gegarandeerd voor de code geschreven voor Red Hat Enterprise Linux 3.; Erger nog, is Janus nog niet opgenomen als standaard in de Solaris downloaden, en andere functies gepland voor opname ook zijn weggelaten uit de eerste productie release. Het meest opvallend van het laatste is het Zettabyte File System (ZFS), die is ontworpen om het beheer van opslag in grote ondernemingen te vereenvoudigen;. Aan de positieve kant, de Zon software nu kost niets en beveiligingsupdates zijn ook gratis te downloaden. U kunt ondersteuning kopen voor alle platformen direct van de zon tegen een kostprijs die goed te vergelijken met Red Hat en andere enterprise Linux-distributies, en er zijn tal van goede documentatie te worden gehouden, zowel ingebed in de verpakking en op Sun’s website. Sun heeft verder gegaan langs de route Linux en gebundelde Apache, Tomcat, MySQL en andere toepassingen met een OS als StarOffice 7 voor desktop deployment.

Conclusie; Ondanks dit alles, echter, Solaris 10 moet worden gezien als een eigen product het best uitgevoerd op zon hardware, zij het UltraSPARC of een van de AMD Opteron-gebaseerde x86 boxes. Vooruitgang geboekt in de richting van het omarmen van de Linux-model, en een open source implementatie is beloofd. Maar het is er nog niet, en Sun heeft een lange weg te gaan voordat het kan aanspraak maken op dezelfde brede platformondersteuning die beschikbaar is uit de top Linux-leveranciers bieden;. Dus als je een klant Zon bent, ga dan voor het. Anders stok met Linux totdat de bugs zijn gladgestreken en het doet wat het zegt op het tin.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop