Streamen: Google lijnen tot meer hardware partners voor Android TV, Google Cast speakers

Google meestal niet maken een groot product splash op de jaarlijkse Consumer Electronics Show, maar het heeft wel wat nieuws om dit jaar te delen: Samen met aankomende televisies die zal beschikken over Android TV, Google Cast technologie zal worden ingebed in audio sprekers uit acht hardware partners .

Dat is vergelijkbaar met wat sommige bedrijven hebben gedaan met AirPlay van Apple: Toegevoegd draadloze mogelijkheden om gemakkelijk muziek streamen vanaf een mobiel apparaat.

Inderdaad een aantal van de Google Cast partners hebben lang ondersteund AirPlay: Harmon Kardon is er een die in je opkomt. In de komende maanden, zie je speakers uit het en Sony, LG, B & O Play, Onkyo, Philips, Pioneer en Raumfield die streaming audio ondersteunen.

Google is in wezen het delen van de technologie het heeft ingebouwd in zijn eigen Chromecast en Chromecast Audio producten met deze hardware partners.

Het laatste apparaat onlangs kreeg ondersteuning voor multi-room audio sync: U kunt dezelfde muziek af te spelen op meerdere luidsprekers rondom het huis met het. Later dit jaar zal Google Cast luidsprekers dezelfde functie te krijgen, zodat u kunt mixen en matchen speaker merken voor de verschillende kamers als het je past.

Voor zover Android TV-integratie, dat is nu nieuw. Toch zal er een breder scala van televisie merken toetreden tot de gelederen zijn: Kijk voor tv-toestellen met Android TV uit Arcelik, Vestel, RCA, Hisense, TCL en Bang & Olufson. Op dit moment kunt u een set van Sony, Sharp en Philips met Android TV te kopen.

Opvallend afwezig is Samsung, maar dat is logisch, omdat het gebruik maakt van zijn eigen Tizen platform voor Smart TV-functies en diensten.

De overgang naar bredere Android TV ondersteuning maakt me afvragen of 2016 ziet Google toe te voegen 4K-video-ondersteuning voor Google films en tv-programma’s Play.

Terwijl de standaard HDTV-toestellen maken het grootste deel van de verkoop van vandaag, de prijzen van 4K televisies blijven om snel te dalen, terwijl op hetzelfde moment, 4K inhoud beschikbaarheid is op de stijging.

Grote namen zoals Amazon en Netflix bieden al genoeg content voor mijn 4K ingesteld om de hogere resolutie het programmeren van een paar keer per week te kijken. En net om de hoek zien we nieuwe 4K Blu-ray-spelers en schijven om nog meer inhoud te brengen.

Ik zou niet verbaasd zijn om te zien Google snel springen op de bandwagon 4K, in het bijzonder wanneer low-cost rivaal opties zoals Amazon’s FireTV al ondersteunen.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? 4 zakelijke trends om ze allemaal te regeren; Virtual reality gezichten vijf horden; Samsung Smart TV’s zullen alle compatibele worden IOT; De coolste robotica trends van CES; Meet dit jaar bizar, prachtig en slechtste tech; Zoals ivd centraal staat, wordt de veiligheid verloren in de coulissen, Hoe te domineren CES 2016

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Meer CES 2016