Sistema Shyam vraagt ​​India govt voor tijdelijke licentie

Indian telco Sistema Shyam Teleservices (SSTL) heeft het ministerie van Telecommunicatie (DOT) gevraagd om een ​​tijdelijke vergunning zodat het kan blijven uitvoeren tot volgende maand spectrum veiling wordt gehouden.

De verhuizing werd gevraagd om te voorkomen dat het Indiase Hooggerechtshof orde een annulering van bestaande licentie SSTL’s, waardoor het tot het einde operaties, de hindoe Business Line dinsdag gemeld. Sistema Shyam is een joint venture tussen Russische conglomeraat Sistema en India’s Shyam Group.

Afgelopen zondag, Uninor stilgelegd haar activiteiten, waardoor 1,8 miljoen abonnees. De rechtbank beval alle exploitanten van diensten met onmiddellijke ingang te beëindigen indien zij aangehouden; 2G-licenties ingetrokken; door de rechtbank in februari 2012 en na die, geen nieuwe licenties te winnen tijdens de veilingen in november.

De; volgende ronde van het spectrum veiling, is gepland voor 11 maart van dit jaar.

Gegevens uit de Telecom Regulation Authority of India (TRAI) geeft SSTL heeft 12,6 miljoen klanten in 21 dienst gebieden die zal worden beïnvloed door het oog van een rechter om werkzaamheden te staken, het rapport Hindu Business Line gezegd.

In haar brief aan de DOT-secretaris, SSTL schreef: “In het geval van een negatieve order van Supreme Court, willen wij u verzoeken om afgifte van ons tijdelijke vergunningen tot het moment van de veiling is voltooid en spectrum, samen met nieuwe licenties worden uitgegeven aan SSTL . ‘

Volgens het rapport, zei SSTL orde van de Hoge Raad over telco’s niet van toepassing op het bedrijf, en dat een aparte bestelling worden uitgegeven. Zij voegde daaraan toe dat het “verlangend van deelname aan de komende veiling”.

SSTL heeft niet deelgenomen aan de in november veiling voor CDMA spectrum omdat het de uitkomst van een petitie met de Supreme Court ingediend vorig jaar mei haar ingetrokken vergunningen te herstellen en het zoeken naar een vrijstelling van de uitspraak van de rechtbank wachtte. Maar zijn verzoek werd op 14 februari 2013 afgewezen.

Sistema vorige week naar verluidt; liet haar plan om Maleisische operator Maxis ‘belang in de Indiase telco Aircel kopen. The Economic Times meldde de onderhandelingen over de prijs waren niet overtuigend na de mislukte november spectrum veiling. SSTL heeft herhaaldelijk gehandhaafd had geen plannen van het verwerven van een telecom service provider.

De; CDMA veiling werd uiteindelijk gesloopt, na de twee geïnteresseerde bieders Tata Teleservices en, Videocon, beide uitgetrokken.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice