SingTel omzeilt cross-wagen regel in EPL deal

Singapore Telecommunications (SingTel) heeft de rechten behaald aan de Engels Premier League (EPL) uitgezonden voor nog eens drie seizoenen, dit keer, op een niet-exclusieve basis.

Dat betekent in feite het zal niet worden onderworpen aan cross-wagen regel van het land, waarin staat exploitanten van betaaltelevisie, moeten kruisen-carry-inhoud, dat exclusief zijn.

Ironisch genoeg had de regering de maatregel in 2011 geïntroduceerd als gevolg van; voorgaande drie-jarig contract SingTel’s, om de populaire voetbalcompetitie uitzendt, griste de exclusieve rechten van Singapore andere betaaltelevisie-operator, StarHub, met een gerapporteerde S $ 400.000.000 bod.

Aangezien de huidige deal is niet-exclusief, StarHub is vrij om te onderhandelen over zijn eigen deal met de FAPL (Football Association Premier League), die de liga uitzending en sponsoring overeenkomsten beheert.

StarHub was duidelijk overrompeld van de laatste ontwikkelingen. In een verklaring aan de lokale media, woordvoerder Jeannie Ong zei:.. “We zijn verbaasd FAPL heeft een aanbesteding voor Singapore geen onderzoek, af te wijken van alle vroegere praktijk We zullen trachten opheldering FAPL alvorens te beslissen over onze volgende cursus van actie We zullen graag de EPL verwerven alleen als de prijs juist is. ”

Na een paar korte gesprekken, StarHub vertelde me dat het nog moet beslissen over zijn volgende zet. Ik had gevraagd of het Singapore Media Development Authority (MDA), die de inhoud regelt en houdt toezicht op de cross-wagen uitspraak zou benaderen. [UPDATE: 12 oktober, 10:23] Het deed bevestigen echter dat het in gesprekken met FAPL voor enige tijd was geweest, en dit was de reden waarom woensdag de aankondiging kwam als een verrassing.

Een MDA woordvoerder bevestigde ook dat, want dit was een niet-exclusieve content overeenkomst, zou het niet onder het kruis-wagen maatregel vallen en zou worden beschouwd als een commerciële deal.

[UPDATE: 11 oktober, 21:11] Op de vraag hoe het zou gaan met een onderzoek moet StarHub besluiten de toezichthouder als de volgende cursus van actie te benaderen, de MDA ambtenaar zei: “We geven geen commentaar op hypotheticals StarHub is een ervaren operator. en we zijn ervan overtuigd dat ze weten hoe ze hun belang, met inbegrip van het indienen van een klacht bij MDA als ze het gevoel dat ze een case te beschermen. ”

SingTel vertelde plaatselijke krant Vandaag had gesprekken met de FAPL eerste geïnitieerd en koos voor de niet-exclusieve rechten na “rekening te houden met feedback van klanten”. Hij zei dat dit het “beste weg vooruit” op basis van het gemak en de ervaring van de klant, en het merk impact.

SingTel voegde eraan toe dat de inschrijvingen in Azië waren om te beginnen vandaag, maar Singapore is uitgesloten van dit omdat het slechts twee exploitanten van betaaltelevisie had. Hij weigerde te zeggen hoeveel het betaald aan de nieuwe deal te beveiligen.

[UPDATE: 12 oktober, 10:41] Elle Todd, partner bij advocatenkantoor Olswang Azië, zei FAPL was niet verplicht om een ​​aanbesteding uit te voeren, maar het had de neiging om dit te doen in het verleden in Singapore. “Dus het was een verrassing heeft ervoor gekozen om bij deze gelegenheid,” zei ze in antwoord op mijn e-mail query. Todd voegde eraan toe dat de onderhandelingen over de eredivisie altijd heeft opgeworpen verrassingen en er zal waarschijnlijk meer te komen voordat het onderhandelingsproces concludeert.

ZOOO, het klinkt als StarHub werd overrompeld – net als sommigen van ons – en SingTel’s relatie met FAPL is uiterst … gezellig geweest, op zijn zachtst gezegd.

Ik zie niet in hoe StarHub beroep in de weg van de Singaporese overheid kan vinden, sinds SingTel in wezen uit van de regelgevende grenzen gebleven door kunstig ondertekening van een niet-exclusieve deal.

En als hij ervoor kiest geen EPL uitzendrechten te verwerven moet het niet aan “de juiste prijs” veilig te stellen, StarHub zal het risico lopen meer klanten, van wie velen tot SingTel vooral vanwege de EPL was verhuisd.

Wat nog belangrijker is, was SingTel geplaagd met een slechte transmissie kwaliteit en de problemen met de verbinding, met inbegrip van de laatste ronde van cruciale wedstrijden dit jaar 13 mei wanneer klanten klaagden van vervormde en vastgelopen beelden.

Dit vormt een geschikt moment voor StarHub in te stappen en terug te winnen haar verloren EPL klanten, zelfs indien de prijs niet gelijk kan hebben.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Het suggereert ook de Singaporese overheid nodig heeft om een ​​markt te realiseren zo klein als twee spelers speciale rijders nodig kunnen hebben om te gaan met een uitspraak, om ervoor te zorgen belangstelling van de consument voldoende beschermd is.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice