Sears mijdt IBM / Oracle voor open source en zelf bouwen

In een uitgebreid onderzoek briefje van Cowen & Co, analisten Peter Goldmacher en Joe del Callar er rekening mee dat IBM en Oracle worden weggedrukt van Sears in het voordeel van open bronnen alternatieven

De voornaamste kwestie geconfronteerd Sears was de realiteit dat de huidige line-up van de technologie het was met behulp van de bestaande leveranciers was niet in staat om gelijke tred te houden met de eisen van de business. Het voordeel van de overgang naar een aangepaste omgeving [dat bevat belangrijke open source adoptie] is een meer wendbare IT-infrastructuur die beter het bedrijf kan steunen op een aanzienlijk lagere kosten.

Bij het maken van deze radicale verschuiving, Oracle en IBM zijn de verliezers

IBM mainframes en Oracle Exadata waren twee technologieën beschreven als te duur en niet flexibel genoeg om aan te passen aan de veranderingen en seizoensgebonden karakter van het bedrijf. Oracle RAC wordt gebruikt indien absoluut noodzakelijk is, en MySQL wordt gezien als een dwingende en levensvatbaar alternatief in de meeste situaties. Het bedrijf is ook af te stappen van Microsoft (Mail), Netezza (DW) en Greenplum (DW) in het voordeel van open source oplossingen waar mogelijk.

Hoe zit het met de toekomst?

Sears is agressief te investeren in Hadoop, Linux en Private Clouds … deze technologieën worden gezien als meer flexibele en kosteneffectieve. Sears is ook te investeren in IT-personeel met geavanceerde vaardigheden. Zelfs met de toegenomen investeringen in personeel, de kostenbesparingen in verband met het afstappen van legacy-technologieën worden gezien de moeite waard te zijn. Standaardisering op zo weinig technologieën mogelijk in staat stelt IT-personeel te benutten over meerdere eisen. ETL workloads op Hadoop hebben geholpen Sears maken grote stappen in de richting van een ‘Single Source of Truth “die voorheen onmogelijk was. Sears investeert in hoge bandbreedte verbindingen naar de winkels en mobiel, waardoor de vraag naar Big Data MGMT en analyses moeten toenemen.

Zie ook; Sears ogen big data voor dynamische prijsstelling, kostenbesparingen

Cowen’s voorzag een aantal interessante nuggets in de gedetailleerde analyse, met inbegrip

Terwijl dit soort landschap is gemeengoed onder de nieuwere bedrijven zoals Google, Facebook en ga zo maar door, het vertegenwoordigt een radicale vertrek voor een gevestigd bedrijf. Ik kan me voorstellen dat vele ogen nauw in de gaten om te zien hoe dit ambitieuze project blijkt.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Turning IT-diensten in een commerciële entiteit door de MetaScale dochteronderneming. Sears hoopt dat dit zal helpen andere grote IT orgs open source te nemen door gebruik te maken van Sears ‘intern ontwikkelde vaardigheden. (Vinnie Mirchandani heeft gesproken over deze trend voor bepaalde tijd.) Het ontwikkelen van talent van binnen het kader van deze oefening en heeft al klanten in de gezondheidszorg en met hoge snelheid de handel;. Nieuwe apparatuur te vervangen handheld 5-10 jaar geleden .; mainframe om plaats te maken private cloud, die als beter schaalbaar wordt gezien tegen lagere kosten;. Upfront investeringen voor multi-channel distributie en loyaliteitsprogramma’s zullen naar verwachting toekomstige kosten te verlagen;. Open source verwijdert de traditionele relationele database afhankelijkheid;. Putting petabytes aan gegevens in een Oracle-stack werd beschouwd als ‘extreem duur’ en zelfs dan Exadata kon niet omgaan met Sears workloads;. SAP is ostenisbly geïnteresseerd in het integreren met Sears ‘open source oplossingen. Het zal Sears duren ongeveer 2-3 jaar te verhuizen naar een private cloud. Dit tijdsbestek is ontworpen om geen breuk onderweg waarborgen;. De algemene strategie als verstoken leveranciers mogelijk zijn, concentreren op open source waar mogelijk.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip