SCO Linux-rechtszaken kunnen gebruikers raken dit jaar

De eerste van de dreigende rechtszaken van SCO tegen bedrijven die Linux gebruiken, maar hebben geweigerd aan te sluiten bij de SCO Intellectual Property Licentie voor Linux zijn waarschijnlijk dit jaar het land, aldus het bedrijf.

In een interview met de Britse website op dinsdag, Gregory Blepp, vice-president van SCOsource – het IP-licentie divisie binnen de SCO – zei dat de eerste van de gerichte voor rechtszaken bedrijven zijn geïdentificeerd, en het is nu gewoon een kwestie van logistiek en administratieve kwesties om de procedure te starten.

Het zal hoogstwaarschijnlijk gebeuren vóór het einde van dit kalenderjaar “, zegt Blepp, verwijzend naar geschillen van SCO.” Dit is nu aan de juridische teams te krijgen het depot gedaan, maar het zou me niet verbazen als de eerste zou gebeuren spoedig.

Blepp zei dat het zou dwaasheid van bedrijven om te wachten op het resultaat van haar rechtszaak tegen IBM. “Een typische reactie wordt ‘laten we zien wat er gebeurt wanneer de zaak IBM voorbij is, en dan zullen we een licentie te overwegen’ ‘, zei hij. “Maar die twee zaken hebben niets met elkaar te maken. De IBM gaat over schending van het contract, en de eventuele zaak tegen Linux-gebruikers is compleet anders.

SCO’s licentie-plan is lambasted door open-source voorstanders, bekritiseerd door analisten, en genegeerd door 84 procent van de chief information officers gepolst door Credit Suisse First Boston in september. Toch heeft SCO ondertekend ten minste een niet nader genoemde Fortune 500 bedrijf met een “groot aantal” van de Linux-servers.

De licenties momenteel kost $ 699 (£ 419) voor een single-processor Linux server, $ 1149 voor een dual-processor server, $ 2499 voor een vier-processor server, $ 4999 voor een acht-processor server, $ 199 voor een desktop computer en $ 32 voor een ingebedde inrichting zoals een DVD-speler. SCO stelt dat elk bedrijf met behulp van Linux moet betalen voor de licenties.

Juridische analisten hebben gezegd bedrijven moeten voorkomen dat het betalen voor licenties tot rechtszaken of rechterlijke uitspraken concluderen dat het nodig is. SCO heeft IBM aangeklaagd over zijn behandeling van Linux, met het argument dat IBM illegaal verplaatst Unix-technologie in Linux, maar IBM heeft countersued. Bovendien, Linux verkoper Red Hat aangeklaagd SCO in een poging om de zaak te leggen om te rusten.

HP heeft gezegd dat het zijn Linux-klanten te vrijwaren tegen geschillen van SCO, en Sun topman Scott McNealy heeft gezegd dat haar klanten zijn ook veilig. Maar bedrijven die gekocht of gedownload Linux uit andere bedrijven, waaronder IBM, waarschijnlijk moeten hun eigen juridische gevechten.

Hoewel de eerste ontvangers van een rechtszaak van SCO zijn waarschijnlijk in de VS, zei Blepp, het proces zal wereldwijd worden uitgevoerd. “Wij bieden de eerste gegevens om de zaak aan bedrijven uit te leggen en waarom we doen wat we doen,” zei Blepp. “En als ze niet voldoen we vragen om juridisch advies en betrekken van de klant om hun juridisch advies krijgen, en bieden een uitweg voor hen door het verkrijgen van een licentie van SCO. Als de klant zegt: ‘Ik wil niet het geval te zien’, of “laten we wachten tot de zaak IBM is voorbij ‘- houden we zeggen dat de zaken zijn gescheiden – dan zeggen we dat we nodig hebben om verder te gaan, omdat we duidelijk hebben benadrukt dat we de rechten wij sterk geloven dat we zullen claimen.

Bij SCO bestanden zijn eerste rechtszaak, Blepp zei, zal het meer codevoorbeelden om zijn zaak te bewijzen leveren.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen