SAP’s verspild passie

De passie rondom SAP faalt nooit om me te verbazen. Bel ze zwaar op de hand, ouderwets en alle andere niet-cool, un-hip uitdrukkingen die zouden worden vermeden door degenen schenken glorie op nieuwkomers op de markt, maar passie is een ding dat je kunt niet weg te nemen van SAP. Ik zou zeggen dat SAP passie is uniek in de apps markt. Hoe weet ik dat?

In het afgelopen jaar heb ik de tel kwijt van het aantal ex-SAP-medewerkers die woede, bitterheid en frustratie uiten over wat zij zien als een groot bedrijf te schuiven in verval. Dat soort van meningsuiting (samen met de details van de kuur) niet afkomstig zijn van mensen die minder kon schelen. Het komt uit de vorm van engagement dat is alleen mogelijk als je echt gepassioneerd over iets. Ik zie niet in dat op elke andere softwareleverancier. Of in ieder geval ik niet de diepte en de breedte die ik doe bij SAP zien.

Binnen SAP gerelateerde discussiegroepen, onderwerpen die van belang te trekken diepe denken en analyse. Binnen het partner-ecosysteem, is inventiviteit van het soort dat anders wegkwijnt in SAP Labs wordt herhaald dag na dag. Waarom zou je de energie besteden, tenzij je een passie voor iets?

Interne aan het ecosysteem van het bedrijf zijn er veel voorbeelden van mensen die zijn waanzinnig gepassioneerd over SAP. Als dat niet het geval dan is het moeilijk om te zien hoe het bedrijf in staat aan te boren in een leger van vrijwilligers die dag zou zijn en dag beantwoorden groot, complex, eenvoudig en stomme ezel vragen op het SAP Community Network. Dat leger nu in totaal 2 miljoen ingeschreven op het SAP Community Network. Ze bijna nul financiĆ«le beloning – tenzij een promotie als gevolg van hun bijdragen aan SCN krijgen – maar ze blijven plug weg, problemen oplossen waaruit SAP voordelen. Voorbeelden omvatten

Ze zijn SAP onbezongen (en grotendeels niet gewaardeerd naar mijn mening) helden.

Het komt zelden voor dat een van die groep om in het openbaar te spreken. Meestal gaan ze uit en iets anders te doen. Ik ken een aantal die weg op de achtergrond koken. Een uitzondering is Caroline Olsen, die ervoor heeft gekozen om uit te spreken. Ze is zich uit te spreken voor een aantal jaren, als wat zij ziet als ‘Conscience Leo’s.’ Voor degenen die niet bekend zijn, zou dat Leo Apotheker, voormalig CEO die besloot dat opnieuw het delen van de CEO rol was een stuk van het toezicht te ver zijn.

Caroline’s blog is meestal in het Frans die voor mij voegt kruid aan haar schrijven. Taal is een mooi ding en Franse maakt zelfs de meest alledaagse geluid interessant. Maar het is haar passie te hebben in en rond de SAP-ecosysteem sinds 1994 dat luid en duidelijk komt geweest. Het beeld op de top van dit bericht is illustratief voor haar verstand. De post waarvan het afkomstig is maakt deze scything punten

Gedurende de laatste 3 jaar heb ik het grootste deel van mijn tijd en energie besteed aan het proberen om de SAP bedrijfsstrategie gericht op de klant.

Dit is een onmogelijke missie geweest, want op SAP, de betekenis van de klantrelatie is volledig verkeerd begrepen.

Aan de andere kant, de meeste SAP-klanten niet langer de zorg over hun relatie met SAP …; Het is niet over de software, het is allemaal over de mensen.

Is dit waar? Kan zijn. Hier zijn drie kleine en recente voorbeelden uit mijn eigen omgang met SAP

Van zichzelf zijn dit relatief kleine dingen, maar ze irriteren en rooster. Het ergste is dat in de omgang met het bedrijf, dan weet je dat alles gaat veel langer duren dan nodig. Dat betekent dat de kosten … en dat klanten uiteindelijk financiering. Het is een belangrijke bijdrage aan de algemene overtuiging dat SAP duur.

Co-CEO Jim Snabe en Bill MeDermott beloven een nieuwe SAP. Ze beloven een nieuwe relatie met klanten en medewerkers. Er is niet veel gezegd over partners …. hmmm. Intern de onvermijdelijke bloed verhuur die optreedt na het vertrek van een CEO is aan de gang. Mensen zijn hunkering naar beneden en in sommige delen van het bedrijf dat een versterking van ‘jobsworth’ attitudes betekent. Onder het schuim, hebben een paar fijne mensen die ik ken al laten gaan. Niet een goed teken, maar onvermijdelijk in een groot bedrijf. Iedereen die ik ken die elke lengte van een relatie met SAP heeft, heeft een mening over wat er nu moet gebeuren. Veel van die adviezen zijn goed doordacht en snijd naar het hart van SAP malaise.

Wat ze allemaal ontbreekt, is een discussie over hoe SAP maakt gebruik van de passie van de Caroline’s van deze wereld. Werk aan die en dingen kunnen drastisch veranderen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

lagere ondersteuningskosten, ideevorming en, bijdragen, hoe klein om product- en marktontwikkeling.

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen