Samsung intro ARTIK Cloud als onderdeel van de duw in ivd, cloud services markt

Samsung op woensdag introduceerde de ARTIK Cloud service, de nieuwste toevoeging aan een familie van ARTIK software en hardware producten die zijn ontworpen voor het internet van de dingen.

De ARTIK Cloud biedt de tools bedrijven nodig hebben om veilig te verzamelen, op te slaan, te analyseren en te handelen op de gegevens van elk aangesloten apparaat of een cloud service, Samsung gezegd. Het idee is om bedrijven een dienst die kan snel met het oog op internet van de dingen-toepassingen op de markt te brengen worden uitgerold bieden.

Kijkend naar het grotere plaatje, de Zuid-Koreaanse tech reus hoopt ARTIK zal het een stevige voet aan de grond in de bloeiende ivd markt. Samsung heeft gericht gebleven op ivd sinds vorig jaar de Consumer Electronics Show.

Jonge Sohn, president en chief strategy officer bij Samsung, zei ARTIK is in tegenstelling tot andere ivd cloud-platforms in dat het breekt data silo’s tussen apparaten. Hij merkte ook op dat ARTIK in ontwikkeling is voor drie jaar.

“De lancering van deze opwindende nieuwe platform niet signaleert alleen Samsung’s uitstapje in de cloud services markt, maar versterkt onze overtuiging dat, door het creĆ«ren van krachtige open platforms, kunnen we de informatie die door ivd benutten om nieuwe inzichten en nieuwe benaderingen te ontwikkelen om de grote mondiale pakken uitdagingen van vandaag en morgen “, zei Sohn in een verklaring.

Als voor de rest van de familie ARTIK, het ecosysteem begon als een one-stop-chip module met een ingebouwde applicatie processor, modem chip, geheugenchip en sensor. ARTIK wordt aangeboden in drie opties met verschillende maten en specificaties: ARTIK 1, ARTIK 5, en ARTIK 10.

ARTIK 1, ongeveer de grootte van een lieveheersbeestje, is de optie entry-level met een 250MHz dual-core processor met 4 MB flash-geheugen, 9-assige bewegingssensor, Bluetooth Low Energy ondersteuning. ARTIK 1 is ontworpen voor location-based bakens, activiteit trackers, smart bands en andere ivd eindknooppunten, Samsung gezegd.

De ARTIK 5, ongeveer de grootte van een kwart muntstuk, biedt meer vermogen met een 1GHz dual-core processor, 512 MB DRAM en 4GB flash-geheugen (ePOP), een video decoder en encoder. Samsung stelde ARTIK 5 als ideaal voor Smarthome hubs.

ARTIK 10 is bedoeld om het volledige systeem voor thuis servers en persoonlijke wolken met een 1.3GHz octacore processor, 2GB DRAM en 16 GB flash-geheugen, de HD-encoder en decoder, 5.1 audio en lokale intelligentie.

ARTIK Cloud werd aangekondigd op de Samsung Developer Conference deze week plaatsvindt in San Francisco.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken