SaaS ongeschikt als kern platform voor bedrijven

Ondanks de kostenbesparingen software-as-a-service (SaaS) belooft te bieden, sommige bedrijven geloven dat de on-demand delivery model is niet geschikt als een platform voor de kern van enterprise-class applicaties.

Kraft Foods, bijvoorbeeld, is het onwaarschijnlijk dat de software exploiteren op een on-demand model. Het eten en drinken bedrijf is een klant van SAP, en is momenteel in het midden van het verplaatsen van alle wereldwijde vestigingen aan het SAP ECC6 platform.

Jan Ziskasen, senior director van SAP competentiecentra, operaties en business services Kraft Foods ‘, vertelde de website Azi├ź dat het bedrijf alleen zou overwegen gebruik te maken van SaaS op een enkele applicaties zoals CRM (customer relationship management), met name in kleinere markten waar Kraft Foods zou kunnen geen zin om zo veel te investeren op een softwarepakket.

Het bedrijf is op zoek te bouwen en beheren van een geïntegreerde software architectuur, en SaaS ondersteunt niet noodzakelijkerwijs dat Ziskasen zei in een interview, in de marge van het SAP Sapphire conferentie in Berlijn, Duitsland.

We willen echt om onze activiteiten [plaats] te integreren dan hebben onze applicaties verspreid [over het netwerk van de gastheer dienstverlener]. Als je met een hosted model, zou er geen integratie van uw CRM-applicatie, met de ERP (enterprise resource planning) en SCM (supply chain management) zijn, “legde hij uit.” Je kunt het op te bouwen, maar het is niet van plan om gemakkelijk.

Voor een andere SAP klanten, Telkom Indonesia, het is over het houden van het bedrijf de core business-toepassingen op het terrein. Indra Utoyo, de telecommunicatie-dienstverlener IT-directeur en chief information officer, zei dat het niet bereid is om bedrijfskritische applicaties te ondersteunen op een SaaS-infrastructuur.

Voor toepassingen zoals CRM en ERP, zijn we niet van plan om SaaS te gebruiken, omdat we deze beschouwen als een kern-platform en het is beter om hen op het terrein “, aldus Utoyo in een interview. De afgevaardigde was een spreker op de SAP-conferentie.

Maar ook voor andere toepassingen, zoals push-mail, persoonlijke webapplicatie, kunnen we overwegen om deze tools op SaaS, “zei hij. In feite, voegde hij eraan toe, Telkom Indonesia biedt deze tools om haar eigen klanten als gehoste services.

Hij merkte echter op dat er behoefte is aan bredere acceptatie door de markt van de on-demand delivery model voor de Indonesische telecom speler zal overwegen de implementatie van het zijn.

Claus E Heinrich, een lid van de raad van bestuur van SAP’s, zei: “Wij zien in de toekomst een hybride implementatie waarbij klanten installaties op het terrein en een aantal SaaS.”

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf