Ronnie gaat winkelen voor boodschappen

In een eerdere blogpost, besprak ik hoe Ronnie Screwvala, oprichter van entertainment gigant UTV, die onlangs werd opgeslokt door Disney, heeft een aantal investeringen gedaan via zijn private equity bedrijf Unilazer dat enige aandacht de laatste tijd hebben gevangen.

In dat bericht, ik keek, investeringen Ronnie’s in Zivame, een lingerie ter plaatse. In deze post, wil ik kijken naar de redenen waarom Ronnie besloten te investeren in Ek Stop, een Mumbai-based online supermarkt site, waarin hij zette een 25 procent belang. Het exacte bedrag geïnvesteerd is niet bekend, maar in augustus vorig jaar, Ek Stop CEO en mede-oprichter Sumat Chopra vertelde VCCircle dat het dicht bij het verhogen van $ 2.500.000 in een serie A financieringsronde.

In de wereld van het internet business, online supermarkten doemen grote als gevolg van hoe snel ze getankt in de VS – de meeste geïllustreerd door Webvan, een in de VS gevestigde entiteit die, naar verluidt, ging van een $ 1200000000 onderneming met 4.500 mensen te verdampen in de lucht in slechts twee jaar.

Er zijn zeer goede redenen waarom online supermarkt investeringen lijkt een slecht idee. Voor een ding, mensen zijn gewoontedieren, wordt gebruikt om de tactiele ervaring van het uitkiezen van verse groenten en fruit persoonlijk. Doet het over het net kan absurd om indianen die gewend zijn aan plantaardige karren komen om hun stoep waar het ritueel van de bespreking van de dag keuzes en kibbelen over de prijzen is een onaantastbaar één lijken.

Ook winkelen heeft de neiging om een ​​sociale ervaring. Veel eigenlijk graag het proces van het gaan naar een buurt supermarkt of een grote supermarkt en dwalen de gangpaden, overweegt de aankoop van een nieuwe augurk of een ander merk van basmati rijst. En degenen die niet bellen voor hun producten uit de buurt kirana winkels toch. Dan weer, we nooit gedacht dat de look, feel, en de geur van een boek ooit zou kunnen worden vervangen. Toch is de grootste reden voor de ijle bestaan ​​van online supermarkten tot op heden komt neer op pure economie.

Als een online outfit, moet u dezelfde omzetbelasting als een offline een die opgezadeld met alle hoofdpijnen en de kosten van de opslag, het beheer van het werkkapitaal, tot oprichting van geluid levering processen in het verkeer verslikte steden, en andere logistieke hoofdpijn te laden – allemaal prijzig stuff te ondernemen, dankzij de flinterdunne marges deze business geeft. Merk op hoe e-tailers zoals Flipkart zijn overgestapt met enthousiasme uit warehousing hun eigen goederen aan een marktplaats model?

Maar het is niet allemaal slecht. Indianen in toenemende mate verschuiven van joint families nucleaire degenen waar zowel de man en vrouw werken lange uren – en dus met zelfs droge goederen zoals granen en afwasmiddel geleverd aan uw deur op goedkopere tarieven dan uw buurt kruidenier (terwijl je een beter bereik van de producten) is een aantrekkelijke propositie.

Bovendien, online supermarkt lijkt te evolueren. De Zoute n Soap is een Kolkata gevestigde outfit die blijkbaar het concept van ‘open analytics’ in deze ruimte waar klanten direct een grote verscheidenheid aan data kunnen opbrengen op een product als zijn marktaandeel, de aankoop van trends is een pionier, en een vergelijking met wat de mensen in dezelfde sociaal-economische klasse koopt. De site laat u ook weten wanneer het denkt dat een bepaald product op is, dankzij een aantal handige code en pings u, zodat u bent herinnerd om er meer van te kopen.

Als Ronnie’s Ek Stop is in staat om te innoveren langs deze lijnen en bieden goede service (en zelfs kwaliteit te produceren), mag hij gewoon een schot op het verlokken van enkele indianen uit de buurt van hun deur aankomen veggie karren en orders kirana slaan ten opzichte van hun computer muizen en track pads.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

PayPal breidt samenwerking met MasterCard