Moeten alle medewerkers werken in het kantoor? Yahoo denkt van wel

Tijdens mijn ‘s ochtends nieuws scan, stuitte ik op een artikel, “Yahoo Verbod op Medewerkers Werken vanuit huis een riskante zet: Analisten,” geschreven door een oude vriend, Todd Weiss en vond het een goede analyse van, Yahoo CEO Marissa Mayer’s , recente verhuizing naar alle Yahoo medewerkers werken te maken uit één van de kantoren van Yahoo. Haar memo vertelde Yahoo medewerkers die werken vanuit huis zal niet langer worden toegestaan ​​na juni.

Hoewel dit nogal extreem, teller tech cultuur zet een kan worden gezien als een instrument voor het dwingen van het personeel om samen te werken, denk ik dat de wet van de onbedoelde gevolgen in het spel en goed presterende medewerkers zullen komen, zullen elders in plaats van verhuizen dan verhuizen naar San Francisco om te werken in een Yahoo hoofdkantoor.

Ik heb een telecommuter al bijna twee decennia. Terwijl bij IDC en de 451 Group, veel van mijn collega’s werkten op afstand en een bezoek aan het kantoor alleen wanneer dat nodig is. We hebben vaak prijzen gewonnen voor de productiviteit en, toch, waren beschikbaar voor verkoop, klanten en andere medewerkers te ondersteunen wanneer dat nodig is. Sommige van mijn collega’s koos te verhuizen naar plaatsen die dicht bij familie of naar plaatsen waar ze geliefd waren.

De fysieke afstand tussen de leden van mijn staf zelden in de weg stond van de samenwerking, omdat gereedschap, waar in te voeren. Personeel bijeenkomsten werden regelmatig uitgevoerd met behulp van audio- en video-conferencing. Collaborative toepassingen mogen medewerkers tot documenten, spreadsheets en presentatie decks delen. Fysieke bijeenkomsten waar gepland toen we allemaal naar hetzelfde evenement of congres. Als er iets, personeel bleek om meer uren te werken en waren productiever, omdat ze in staat waren om zich te concentreren op het bereiken van hun doelen in plaats van urenlang te vechten verkeer en het vinden van parkeerplaatsen.

Laten we eens kijken naar een paar van de onbedoelde gevolgen van mevrouw Mayer’s move

Terwijl ik de wens om teams samen te werken in een meer samenhangende manier te begrijpen, gewoon vertellen mensen die al elders te werken, dat ze gaan om op te halen en naar hun werk te houden is het niet waarschijnlijk dat de harmonie mevrouw Mayer is gebouwd zoeken.

Ik denk dat we gaan allemaal naar de impact van deze “grand sociaal experiment” te zien Yahoo heeft ondernomen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Het kan moeilijk worden voor Yahoo om de beste medewerkers aan te trekken, omdat deze mensen misschien niet willen werken in San Francisco en andere steden waar Yahoo heeft een kantoor. Als dat is een probleem voor een potentiële medewerker, zullen ze gewoon vinden posities elders bij bedrijven die flexibeler zijn;. Medewerkers die werken vanuit huis de zorg voor ouderen of zieke familieleden kunnen die onmogelijk te vinden wanneer gedwongen om af te stappen om in een Yahoo kantoor. Ze kunnen niet bereid of niet in staat om die stap te zetten zijn;. Remote werknemers mag niet wensen om een ​​meetbare deel van hun dag woon-werkverkeer door te brengen. . Verkeer in de grotere San Francisco gebied of andere grote steden kan nogal een probleem om die worden gebruikt om een ​​15-stap pendelen worden; Remote werknemers kunnen worden geconfronteerd met de verkoop van een huis in een low-cost gebied en vervolgens de pijn van het vinden van soortgelijke onderkomen in een van de duurste onroerend goed markten in het land. Als ze zien dat hun levensstandaard zal drastisch dalen, kunnen ze gewoon kiezen om niet te gaan. Bovendien, tenzij Yahoo gaat om te helpen met het verplaatsen van de kosten en uitgaven in verband met de verkoop van een huis, remote medewerkers gaat om negatieve gevolgen van Yahoo’s move ervaren.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen