Het belang van het uitrollen van de lokale, maar de planning van de wereldwijde voor starters

De technologie in de wereld van vandaag heeft veel mogelijkheden voor iedereen, ook voor ondernemers en startups die denken verder te gaan dan de lokale ingeschakeld. Tegenwoordig zijn er zo veel zakelijke ideeën die kunnen tegemoet te komen aan veel verschillende regio’s, en de probleemstelling kan een wereldwijde zeker. Het is verplicht voor starters, dan, om na te denken met een bredere horizon en zich niet beperken tot de nadruk op een business idee dat alleen een schaal kan bereiken binnen een bepaald geografisch, land of continent.

Veel ondernemers denken globaal, maar terwijl hun ambities zijn groot, is hun groei niet hun ambities te weerspiegelen. Wat is de beste manier om te gaan over het bouwen en de marketing van uw startup op een zodanige manier dat je begint te richten op een specifieke doelgroep en uit te breiden naar een globaal horizon?

Veel ondernemers die een doelstelling op lange termijn denken meestal wereldwijd en de focus op lokaal handelen vanaf de eerste dag. Ontwerpen en leveren van wereldwijde oplossingen en kwaliteit van het werk die een beroep doen wereldwijde klanten, maar ook aan de lokale entiteiten van belang zijn, is de ambitie van veel ondernemers. Maar hoe gaat een over het bereiken van dit? Hier zijn een aantal aspecten die zou helpen ondernemers wereldwijd, terwijl lokaal uitrollen.

Natuurlijk, je kunt niet zomaar wereldwijde ‘s nachts te worden. Ja, we weten allemaal dat Rome was niet in een dag gebouwd. Maar het belangrijkste element voor starters om zich te concentreren op wanneer ze beginnen is om kleine stappen te nemen is veel aspecten niet alleen lokaal in gedachten te houden, maar ook wereldwijd.

Een van de belangrijkste agenda zou zijn om ervoor te zorgen dat wanneer je beginnen met het maken van de business plan van de grond af, u factor in de strategie zodanig dat je niet nalaten aan de toekomstige behoeften van het gaan globaal aan te pakken, terwijl op hetzelfde moment dat je jezelf niet voorbijschieten zo veel dat je vergeet om problemen die uw product is bedoeld om erachter te komen in de lokale context op te lossen.

Dus, terwijl je begint wichelroede uw messaging en het opbouwen van je startup, een van de essentiële factoren die u zullen helpen zowel wereldwijd als erkend te worden lokaal is wat merk je kiest voor jezelf, en hoeveel je identificeren met de branding aspect dat zal houden u op de wereldwijde in de toekomst. Het is belangrijk te erkennen en rekening te houden met aspecten van taal, cultuur, regionale motivators, en wat uw klanten aankruisen in het algemeen.

U wilt niet naar een branding nu en dan kiezen pivot later, als je beseft dat je wilt mondiale gaan. Dat zou veel te branden van uw geld, en je zou waarschijnlijk een veel problemen in merkherinnering en vele andere aspecten. Kies uw bedrijfs- en productnamen zijn voorzichtig. Heb geen naam te kiezen met een negatieve connotatie in een andere taal. Anticipeer emotionele quotiënt van uw klanten, en spelen op het beter uit te reiken in termen van de totale oplossing.

Vandaag is er een enorme groei in de markten over de hele wereld in de opkomende economieën. Een groot deel daarvan moet worden toegeschreven aan het feit dat het nog niet is verzadigd, maar de enorme omvang van deze economieën en landen vaststelling van nieuwe technologieën moet je een rit naar hen te richten bij het begin te geven. Natuurlijk kan niet alle markten je ding. Maar welke van de opkomende markten van uw product zou passen in. Stem uw branding, oplossingen en strategie dienovereenkomstig. Start bouw elk aspect van uw marketing, alsmede reclame te bereiken deze doelgroep.

Het is belangrijk dat u uw merk te rijden op de internationale markten, zoals hogere prijzen en extra waarde voor de klant hebben. Terzelfder tijd, het evenwicht tussen de verschillende regio’s en identificeren wanneer op zoek naar nieuwere markten in andere plaatsen goed te maken voor de verzadiging in de ene markt.

Natuurlijk, het maakt niet uit hoeveel we proberen, kunnen we niet dit aspect overdrijven als het gaat om glocal planning. Als u een aanvraag indienen bij bepaalde taaleisen, dan tegemoet te komen aan hen, niet negeren. Zeker, kan een multi-lingual product pagina en website te helpen bij het verhogen van de groei van de lokale online bedrijven zeker. Heen en weer bewegende met de klant in zijn of haar eigen taal voegt niet alleen een persoonlijk tintje, het geeft ook uw klant een geruststelling dat je er bent voor hen. Hire lokale middelen in de regio’s die u wilt aan te raken. Zij zijn in de beste positie om daadwerkelijk uit te reiken naar uw klanten en helpen u rijdt uw omzet een stuk beter dan iemand binnen je eigen team in uw land.

Aan het eind van de dag, een heleboel new-age ondernemers moeten verdiepen in de vele aspecten van het rijden service, het opbouwen van het product, en het maken van de verkoop op een wereldwijde basis. Maar op hetzelfde moment, om ervoor te zorgen dat u goed te beginnen, moet je stap voor stap gaan. Begin de planning van lokaal en wereldwijd uit te breiden. Je zult niet alleen het bereiken van de schaal die u nodig heeft, zou je ook consistentie in het bereiken van je doelen, en je burn rate zal de langzaamste zijn als je op deze manier te plannen.

Wat denk je?

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Begin met de kleine stappen

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Branding is de sleutel

Focus op opkomende economieën

Klant taal is de sleutel