Gebruiker mentaliteit, niet tech, daag S’pore biz automatisering

Als het gaat om het automatiseren van bedrijfsprocessen, weet Singapore bedrijven niet geconfronteerd met uitdagingen in verband met de technologie. In plaats daarvan, ze missen goed gedefinieerde processen, niet aan de collectieve overeenkomst op te stellen over wat er moet worden geautomatiseerd, en voorbijgaan aan de noodzaak van een goede change management om meer automatisering te vergemakkelijken.

Uitdagingen liggen bij organisatieverandering

Intelligent Singapore, Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds integratie, intelligente Singapore, Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen; Intelligent Singapore, Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub ras, Intelligent Singapore, Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost

Bedrijven in het land hebben automatisering gericht op de backoffice systemen om hun supply chain of leveraged technologie te beheren om processen in de productie te automatiseren, zoals een fabriek kracht, merkte Michael Barnes, vice president en research director bij Forrester Research.

ICT heeft ook geholpen het verbeteren van de productiviteit door; het elimineren van zoveel mogelijk van de niet-toegevoegde waarde werk, en het automatiseren van de controlerende activiteiten zo veel mogelijk, Brett Hall, hoofd van het management consulting bij KPMG Singapore, gewezen.

Barnes opgemerkt organisaties verder kan tikken beide; data en technologie voor het automatiseren en haar processen te optimaliseren, of herdefiniëren bedrijfsprocessen. Een verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld, kunnen processen waarbij claims of underwriting automatiseren, zei hij.

De Singaporese overheid is gericht zijn; inspanningen op de productiviteit, het verstrekken van prikkels om lokale organisaties te stimuleren om efficiëntie van het personeel te verhogen. Tijdens zijn recente begroting aankondiging, bijvoorbeeld, het voegde een nieuw bonus voor de deelnemende bedrijven van de, productiviteit en innovatie Credit-regeling.

Hitachi Data Systems (HDS) is een organisatie die onlangs opnieuw ontworpen zijn interne voorraadstructuur vanwege zijn eerdere werkwijzen tijdrovend het systeem vastgelegde informatie afgestemd op de inventaris van elke klant HDS waren. Dit resulteerde in een grote hoeveelheid gegevens is vereist voordat zendingen kunnen worden verpakt of gedistribueerd, verklaarde Luke Teo, directeur van HDS ‘Asia-Pacific Distribution Center (ADC).

“Het is door de reorganisatie-proces, de nog steeds strenge maar minder beperkend proces, dat liet ons toe om de productiviteit te verbeteren en te verplaatsen populaire producten zoals Hitachi Unified Storage en Hitachi Virtual Storage Platform sneller dan voorheen”, zegt Teo.

Maar terwijl de technologie al bestaat om te helpen bij het automatiseren van bedrijfsprocessen, Singapore organisaties worden uitgedaagd door andere inzet kwesties.

Deze moeilijkheden hebben weinig te maken met de technologie en meer te maken met de eetlust van de organisatie voor verandering, procesontwerp, en de mate van overeenstemming te komen over wat er zal worden geleverd vanuit een dergelijke initiatieven, Hall gewezen.

Een klassiek voorbeeld is de manier waarop mensen nog documenten te lezen en bewerken op papier af te drukken, waardoor de doelstelling voor de automatisering van de workflow software, -. Brett Hall, KPMG Singapore

Barnes opgemerkt dat procesautomatisering is ook geen probleem alleen als het goed gedefinieerd en goedgekeurd door de belangrijkste belanghebbenden in de organisatie overeengekomen. Deze, voegde hij eraan toe, ontbreken in veel bedrijven vandaag de dag.

De uitdaging ligt in het vaststellen intern akkoord tussen de belanghebbende partijen op het proces, maar ook hoe om te gaan over het dichten van de kloof tussen wat het is en wat het zou moeten zijn, legde de Forrester-analist. “Al het andere is niet een technologie probleem, maar een samenwerking probleem,” zei hij.

Brett voegde eraan toe dat business process automation, zo niet effectief is ontworpen, kan verder de symptomen van een slecht ontworpen proces verergeren. Wanneer een bedrijf probeert een proces op een gelokaliseerde wijze te verbeteren, slechts verschuift de problemen van de ene afdeling naar de andere, merkte hij.

Proper change management, die opleiding van het personeel en de veranderingen in het gedrag van gebruikers moet omvatten, is ook nodig om de aanpassing aan de nieuwe processen te waarborgen, Hall opgemerkt, het toevoegen van deze is bijna altijd verwaarloosd of “wordt het slachtoffer van een project budget cut”.

“Een klassiek voorbeeld is de manier waarop mensen nog documenten te lezen en bewerken in hard copy, waardoor de doelstelling voor de automatisering van de workflow software af te drukken,” zei hij.

Hoewel er meestal zijn bezorgdheid over banenverlies als gevolg van automatisering en het verminderen van procesgestuurde taken, Barnes merkte dit was geen probleem voor bedrijven in het land. Singapore, in zijn huidige staat van ontwikkeling, is meer gericht op het optimaliseren, verbeteren en uitbreiden van processen, in plaats van een verlangen om processen te automatiseren of banen te elimineren, zei hij.

Moving forward, moeten bedrijven de tijd om te begrijpen welke processen en activiteiten waarde te creëren voor hun klanten te nemen, zei Hall. Delen van processen die geen waarde toevoegen, maar het nemen van een veel mankracht, moeten worden geïdentificeerd, adviseerde hij.

Bijvoorbeeld, zoeken naar manieren om de efficiëntie te verbeteren bedenken, bedrijven moeten een proces te volgen – zoals een bestelling van de klant – van start tot finish en in de gehele organisatie, zodat ze kunnen de knelpunten te identificeren, legde hij uit.

Bedrijven moeten ook kijken naar de redenen waarom processen bestaan, voordat ze herontwerpen van de grond af te bepalen hoe de verbeterde processen zou werken, Hall toegevoegd. Een werkelijkheid test moet vervolgens worden toegepast om te zien of de re-engineered proces is mogelijk in de organisatie, gezien real-world beperkingen van het budget, tijd en middelen, zei hij.

Singapore e-gov diensten ontbreekt nog steeds de integratie

Training is de remedie om Singapore falende iN2015 job doelen

Infrastructuur, connectiviteit houden S’pore vooruit in Aziatische hub-race

Singapore in 2013: Startups glinsteren, maar breedband moet boost

Begrijp processen, opleiding te vergemakkelijken