De een killer app die zou kunnen maken ons allemaal wil een SmartWatch

Sarah Tew, ik kan niet beginnen te benadrukken hoe belangrijk het is om diverse verificatie methoden te gebruiken op al uw accounts. Het is absoluut cruciaal in deze wereld van een wachtwoord hacken criminelen en enorme inbreuken.

Ik kan ook niet beginnen te benadrukken hoe veel van een ergernis is om Google Authenticator en zijn soortgenoten te gebruiken in 6-cijferige authenticatie codes te typen de hele dag.

In mijn geval, ik moet een bril te schakelen, omdat ik mijn telefoon gelezen met een ander recept dan ik gebruiken om mijn computerscherm te zien, en als ik van groot scherm over te schakelen naar kleine scherm (en terug), zijn er minstens twee glazen swaps per login.

Geen wonder dat gebruikers janken als je ze start met het gebruik van een tweede factor authenticatie. Het is vervelend, afleidend, en onaangenaam … en vrij veel verplicht deze dagen.

Laten we praten over smartwatches. Ik kom terug om authenticatie in een moment. Het sluit eerder elegant samen.

So … smartwatches. Vroeger was het echt frustreren mijn vader (die maakte zijn leven een een New York City juwelier) dat ik had geen zin om een ​​horloge te dragen. Ik dacht dat er zou altijd een klok rond ergens en opknoping iets op mijn pols had geen beroep op mij. Zoals u waarschijnlijk kunt voorstellen, ik ben niet een mode dier.

Ik heb nog geen zin om een ​​horloge, dat is de reden waarom ik nog geen SmartWatch eigenaar zijn te dragen. Mijn vrouw heeft een Samsung Gear Live Android SmartWatch die ze draagt ​​of twee keer per maand toen ze herinnert het er is en voelt zich schuldig genoeg over te kopen om het te sjouwen mee op haar pols.

Mijn primaire telefoon is een Android-apparaat, dus ik heb niet voelde de aantrekkingskracht van de Apple Watch gedeeld hartslagen (of de wens om mezelf te bewijzen een meer-geld-dan-sense fashion lemming door de invoering van een daling van $ 10.000 of meer voor de Edition uitgave) .

De hele SmartWatch ‘ding’ niet voor mij te doen. Ik heb geen zin om er een te krijgen en niet de neiging om te dragen.

Die, vreemd genoeg, brengt me terug naar authenticatie. Een paar maanden geleden, heb ik een webcast, “Mobiele apparaten, wearables, en de toekomst van identiteit” met Jonathan Bensen van Centrify (een bedrijf dat gespecialiseerd is in identity management software).

In de webcast, Jonathan gaf een demo van een tweede factor authenticatie app draait op een SmartWatch. Ik heb een video van die hieronder demo ingesloten, maar het belangrijkste idee is dat in plaats van te typen in een code, de authenticatie dienst stuurt u een bericht, het verschijnt op uw horloge, en je tikt gewoon te krijgen in wat je ‘ opnieuw probeert in te loggen op.

Hier. Bekijk het. Het is slechts 47 seconden lang. Dan ga ik terug naar de reden waarom dit soort dingen zou kunnen maken me zelfs naar buiten te lopen en niet alleen kopen komen, maar draag een SmartWatch.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in elk geval;? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Toen we de webcast, zag ik de demo en ik dacht dat het was cool en een interessante toepassing van SmartWatch technologie.

Maar sindsdien heb ik nagedacht over het meer en meer, want ik heb in te loggen op dingen meer en meer, en het is vervelend als alle heck geweest. Ik doe de bril-swap-phone-hunt-nummer-pikken proces met Google Authenticator zo vaak elke dag dat het is begonnen op een niveau van ergernis voorheen alleen voorbehouden aan het Congres beestjes en de DMV te nemen.

Elke keer dat ik moet gaan door de code-typering dans, heb ik vond mezelf te denken over wat het zou zijn als alle sites die ik gebruikte liet me dat kleine horloge vegen ding op mijn pols.

En ik realiseerde me een zeer vreemde feit: Ik zou eigenlijk naar buiten en kopen – en slijtage – een SmartWatch voor niets meer dan dat feature. Easy-pols-gebaseerde authenticatie zou de moordenaar app die zou krijgen dat ik een omslachtige stuk metaal riem om mijn pols en draag het de hele dag.

Laatste beoordeling

Alle drie van deze telefoons zijn uitstekend en zijn lager geprijsd dan een vergelijkbare iPhone 6s of 6s Plus.

In de afgelopen maanden, zoals de Apple Watch doemde aan de horizon, we hebben de discussie over de vraag of smartwatches echt een technologie op zoek naar een behoefte.

We hebben gimmicks zoals pols kranen gezien en gedeeld hartslagen kunt u sturen naar een geliefde, maar niemand heeft iets dat ofwel een gewone horloge niet kon doen, of iets dat je dag zou transformeren en maken het dragen van het horloge (buitenkant van het gedaan nieuwigheid factor) de moeite waard.

Ik denk dat de tweede factor authenticatie is dat killer app. We zullen allemaal moeten tweede factor authenticatie gebruiken als een standaard toegang patroon binnen een korte tijd of het risico totale penetratie van onze rekeningen. Het gemak aangekondigd door demonstratie Jonathan’s geeft een indicatie van wat horloge-nee-zeggers zou kunnen overtuigen als ik naar een op band.

Maar laten we het een beetje verder, zullen we? We beginnen om allerlei sensoren te zien in het horloge. Op een gegeven moment zal SmartWatch makers in staat zijn om te voelen die hun horloge draagt ​​of, meer to the point, of de eigenaar van het horloge draagt ​​het.

Die informatie kan ook worden ingevoerd in het authenticatieproces, zodat niet alleen de verificator valideert u gemakkelijk via “iets wat je hebt” op je pols, maar voegt ook een derde factor “iets wat je bent”.

Als ik een horloge en een app die zou laten me authenticeren met alles wat ik nodig om toegang te krijgen (nog afgezien van de beveiligde overheidssystemen ik moet gebruiken) kon krijgen, dan zou ik gooi het geld en de riem op het horloge. Heck, ik zou zelfs te schakelen mijn telefoon van Android naar de iPhone als dat is wat nodig was om dit soort oplossing op mijn pols te krijgen.

Houd een oogje in het komende jaar of zo. Het bedrijf dat beheerst de SmartWatch-gebaseerde authenticatie proces – voor zowel bedrijven en individuele gebruikers – de killer app van de smartphone generatie hebben.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek