Britse toezichthouder sondes Facebook’s bod voor Instagram

Wat gebeurt er als je de grootste social media in de wereld bent en $ 1 miljard spelen? U koopt uw ​​concurrent, natuurlijk.

Maar de Britse handelsbalans toezichthouder vreest een Facebook – Instagram fusie kan beperken of te beperken het vermogen van andere apps te uploaden naar de site, of te voorkomen app foto-uploads naar andere sociale netwerken website ,.

De loutere betrokkenheid kan een bedreiging vormen voor de deal te signaleren.

Het Office of Fair Trading (OFT) kan een fusie die meer dan £ 70 miljoen ($ 110 miljoen) aan jaarlijkse inkomsten, of meer dan 25 procent gecombineerde marktaandeel genereert onderzoeken.

Omdat Facebook heeft een Britse kantoor, Britse autoriteiten van mening dat het kan elk deel van het bedrijf te onderzoeken, hoewel ten onrechte aan de kant van voorzichtigheid in verwijzing naar “de vraag of [de OFT] is bevoegd voor de overname.”

En dit is precies wat de OFT is van plan om te doen, en heeft “belanghebbenden”, vroeg in contact te komen.

Foto app-ontwikkelaars en andere sociale netwerken et al worden uitgenodigd om hun opmerkingen en klachten in te dienen tegen juli 5. Indien een zaak lijkt sterk genoeg is om na te streven, kan het alleen met het lopen of te verwijzen naar de Britse Competition Commission — de Britse antitrust autoriteit — met 23 augustus.

De poging om Instagram te kopen kan niet doorgaan zonder de zegen van de toezichthouder.

Instagram werd opgepikt door Facebook in april voor $ 1000000000, als onderdeel van een onderneming besteden fuif. Gezien als een bedreiging, chief executive Mark Zuckerberg deed wat elke logische bedrijf baas zou doen en kocht het bedrijf — het nemen van zijn gebruikers in staat om het sociale netwerk in het proces.

Facebook is op de rand van de 1 miljard mark gebruiker. User base traject na verloop van tijd suggereert Facebook heeft meer dan 950 miljoen gebruikers, maar het sociale netwerk moet nog het cijfer te bevestigen.

Het Amerikaanse autoriteiten ook het sonderen van de fusie. De Federal Trade Commission heeft in de afgelopen weken uitgegeven Facebook met een tweede verzoek om informatie als onderdeel van haar inspanningen om te beslissen over de vraag of de deal vooruit moet gaan.

Facebook zei in een verklaring aan zuster-site deze website die “nauw samenwerken met de OFT en kijken uit naar het beantwoorden van alle vragen die zich voordoen,” terwijl het OFT was niet beschikbaar voor commentaar. Aan de andere kant, is het uiterst vroeg hier in Londen.

Facebook klikt up Instagram voor slechts $ 1 miljard dollar, Apple, Instagram, en corporate paranoia; Facebook’s $ 1B Instagram deal: $ 300M in contanten, de rest op voorraad, Instagram dit: Facebook lanceert alone camera-app voor iOS, Facebook, Instagram chatter: Door de nummers ; Heeft Facebook’s aankoop van Instagram zorgen voor de foto app zal nu om Windows Phone te komen?

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen