Britse bedrijf een boete van £ 250.000 op illegale software

De Business Software Alliance is om een ​​record out-of-schikking te ontvangen van een Brits bedrijf dat illegale software gebruikt.

De plaat betaling – £ 250,000 – dwergen vorige nederzettingen, die vorig jaar gemiddeld £ 10.000.

In dit laatste geval, aangekondigd op donderdag, het bedrijf schuldig aan inbreuk software-licentie is “een grote Britse onderneming op het gebied van infrastructuur en openbare-services”. De Business Software Alliance (BSA) zou geen details over wie de dader is te onthullen, zei alleen dat het bedrijf “niet kan worden benoemd om juridische redenen”.

Volgens de BSA, zal de £ 250.000 door de onderneming worden uitbetaald in een forfaitair bedrag.

Het bedrijf bleek te zijn het gebruik van illegale kopieën van Adobe, Autodesk en Microsoft-software op honderden pc’s over verschillende sites, de BSA zei in een verklaring.

Een onderzoek naar het bedrijf begon in oktober 2006. De nederzetting mei werd overeengekomen.

“De grootte van de nederzetting is een weerspiegeling van de ernst en omvang van illegale software gebruiken bij dit bedrijf”, zegt Sarah Coombes, directeur juridische zaken EMEA bij BSA.

De BSA is van mening dat illegaal gebruik van software is een groot probleem in het Verenigd Koninkrijk. De snelheid van de illegale software gebruikt in het Verenigd Koninkrijk loopt constant rond de 27 procent, de BSA zei, en het onderzoekt momenteel een groot aantal bedrijven op verdenking van illegale software te gebruiken.

Microsoft is een bedrijf dat zeer nauw samenwerkt met de BSA en vorig jaar zei dat het was de manier waarop de software licentie werkte als gevolg van de hoge mate van illegaal gebruik van software zoals Office veranderen. Het bedrijf zei toen dat maar liefst een derde van de Office-pakketten kunnen worden zonder vergunning.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen